Mi a helyzet a 100%-os narancslével?
Több kérdés is felmerül.
Valóban nincs benne se cukor, se édesítőszer, se semmilyen adalékanyag? Merthogy minden gyümölcslében van, amit boltba kapni, egyedül a narancslére nincs ilyesmi írva. Abban elvileg csak vív és velő van. Valóban igaz?
És a 100% mit jelent. Hogy kivonják belőle a vizet, majd pontosan ugyanannyit visszatesznek bele? Akkor elvileg 150% narancslét is lehetne csinálni? Milyen vízzel töltik fel? Miért nincs például olyan, amit ásványvízzel csinálnak? Szerintem nagy kereslet lenne rá.
Én kipróbáltam.
Vettem 100%-os narancslét, és vettem igazi narancsokat.
Kifacsartam a gyümölcsöt és megittam a levét.
Közelében sem volt a "100%"-osnak.
Úgy értem, hogy klasszisokkal jobb volt.
100%, hogy a 100%-os narancslé kutyulmány!
Meg azért, mert a gyárban, ahol készül, héjastól megy bele a facsarógépezetbe, és ezért van az a keserű mellékíze.
Amúgy nem csak a narancslére van ráírva, hogy csak víz és velő, hanem a többi 100 százalékosra is legyen az akár alma vagy bármi. Suzóval sztem igaz, hogy nincs benne más.
Az, hogy nincs benne több víz, mint eredetileg, abban nem lehetünk biztosak, mert sztem csak a szabvány írja elő, hogy mennyit tölthetnek hozzá, de ki tudja, hogy betartják-e.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!