Azt mondják, hogy a hazai gyümölcsöket érdemes megvenni, a külföldiben lehetnek egészségre káros dolgok. És amik nem teremnek meg nálunk, azokkal mi a helyzet? Pl. Banán
Vagy eszed ezeket és bevállalod a kockázatot hogy esetleg ebben van a baci, vagy nem eszel semmit, amitől a híradóban tiltanak és akkor elkapod egy idetévedt némettől aki rádtüsszent és/vagy nem mos kezet sz*rás után és stb.
Én minden hétvégén Németországban vagyok. Hétköznap Ausztria és Magyarország között ingázok. A sorsra bízom magam. Betartom az alapvető higiéniai szabályokat, kézmosás, kézfertőtlenítés, minimális nyilvános wc használat, tartom a távolságot az emberektől és nem nyúlok mosatlan kézzel az arcom tájékára.
De ennyi utazgatás után nem hiszem hogy egy banán fog kinyírni.
Többet nem tehetek.
Ezt azért mondják, hogy a hazait vedd, mert rosszat tesz a piacnak, ha nem.
Ennél már nagyobb butaságot is hallottam, mint, hogy a magyar gyümölcsben több a vitamin... cö,cö.
Szerintem a vitaminos dologban lehet valami, gondoljunk bele, a vitamin elég könnyen le tud bomlani. Fény, fő stb hatására, a külföldi gyümiket meg nyilván hosszabban szállítják, a magyar hamarabb a gyomrodban lehet.
Egyébbként nem hinném, hogy több egészségre káros anyag lenne a külföldiben mint itt. Max más fajta bacik (eltekintve az új német bacitól) amikhez az hozzá van szokva/immunis, aki ott él, te meg nem.
egyszerű: hazai gyümölcsöt éretten szedik le, mert nem kell hetekig szállítani, hogy elérjen hozzád (főleg távoli országokból hajóval) ezért van az, hogy a spanyolok az itthon kapható narancsot "citomnak hívják" nem is ismerjük az érett narancs ízét. és minden távoli országból érkező gyümölcsre igaz ez. érettlenül szedik le (gazdasági érés amikor már megvan a mérete, de még ehetetlen, ezért olyan gázokkal és kencékkel kezelik -ami miatt nem lehet felhasználni a citrom s narancs héjjat ha nincs ezkifejezetten ráírva- ami beérleli. így szállításkor a sok ütődéskor nem megy tönkre, kisebb a veszteség, és mire a polcra kerül, vegyileg megérlelik.)
a vitaminok képződése a gazdasági érés után a biologiai éréskor képződik nagyobb arányban, ezért igaz az is, hogy kevesebb vitamint tartalmaz.
de pl hazai banánt nem érdemes venni, mert bár üvegházban megterem esetleg-voltak ilyen kisérletek- az íze akkor sem lesz jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!