Tényleg ennyire rossz a helyzet a magyar éttermekben mint ahogy ez a cikk írja?
A cikk:
(Elég hosszú, nem kell végigolvasni, szinte minden mondat ugyanarról szól: maradékból, rossz minőségű alapanyagokból főznek az éttermekben.)
Elég ritkán jutok el étterembe, mivel nálunk ez luxusnak számít sajnos a családban. Így én úgy nőttem fel, hogy azt "tanították" nekem, hogy az éttermi étel finom és finom, nah. Hogy nem nyesedékből csinálják, nem a amradékot dolgozzák fel húszszor. De ez a cikk eléggé kiábrándító? Akik esetleg dolgoztak/dolgoznak étteremben, azoknak is szívesen várom az élménybeszámolóit, tapasztalatait, hogy tényleg így működik ma ez Magyarországon, ahogy a cikk írja, vagy ez csak egy rosszindulatú ember általánosítása?
Ezt a cikket kimondottan rosszindulatú valaki irta, aki még a fözéshez sem sokat ért.
Az nem kizárt, hogy egyes éttermekben rossz minöségü ételeket tálalnak, de attól még nem ez az általános.
Az meg, hogy minden ismert ételröl megállapitja, hogy nem magyar és nem jó - ez csak az illetöröl állit ki szegénységi bizonyitványt.
Rosszindulatú ember általánosítása. Akkor olvassák sokan a cikket, ha indulatokat kelt, muszáj mindent eltúlozni.
Persze, vannak gagyi helyek, de vendégként általában nincs rossz tapasztalatom. Hortobágyi palacsintát és spagettit nem szoktam enni, de találkoztam már pl. nagyon finom marhapörkölttel és fogassal.
A Kievi pulykamell is kapott egy pofont. Holott a bolti pulyka is ugyanúgy tápos! Házi pulyka, ami nem tápos, az meg nem nagyon van!
Amúgy meg manapság sok az iparszerűen termelt állat, de ilyen elven nem is szabadna vendéglőben étkezni!
Amúgy meg a pulykamellet meg tejben kell áztatni, hogy zaftos legyen!
Nem hiszem, hogy tisztességes dolog általánosítani. Persze, vannak olyan éttermek, ahol azt gondolják, hogy a vendég nem tudja, hogy milyen ízeket is kellene éreznie, ha bekap egy kanál gulyáslevest, de azért a többségük szeretné, ha az igényesebb vendég is jó hírüket vinné.
Ámbár éppen tegnap voltunk torkoskodni egy budakeszi étteremben, még szerencse, hogy svédasztalos a kínálat, mert néhány ételnek furcsa mellékíze volt, ennek ellenére találtunk nagyon finom fogásokat. Ha ezt a'la carte és teljes áron teszik elém, biztosan balhéztam volna, így csak otthagytam és kerestem valami mást. Elképzelhető - sőt, szinte biztos -, hogy volt, aki nem vett észre semmit ugyanazokon a fogásokon, de én szeretek és tudok is főzni,
azonnal érzem, ha valami már nem az igazi.
Ilza bejár több kérdéshez trollkodni.
Ha egy troll még csak nem is szellemes...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!