Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Tényleg ennyire rossz a...

Tényleg ennyire rossz a helyzet a magyar éttermekben mint ahogy ez a cikk írja?

Figyelt kérdés

A cikk:


[link]

(Elég hosszú, nem kell végigolvasni, szinte minden mondat ugyanarról szól: maradékból, rossz minőségű alapanyagokból főznek az éttermekben.)

Elég ritkán jutok el étterembe, mivel nálunk ez luxusnak számít sajnos a családban. Így én úgy nőttem fel, hogy azt "tanították" nekem, hogy az éttermi étel finom és finom, nah. Hogy nem nyesedékből csinálják, nem a amradékot dolgozzák fel húszszor. De ez a cikk eléggé kiábrándító? Akik esetleg dolgoztak/dolgoznak étteremben, azoknak is szívesen várom az élménybeszámolóit, tapasztalatait, hogy tényleg így működik ma ez Magyarországon, ahogy a cikk írja, vagy ez csak egy rosszindulatú ember általánosítása?


2011. márc. 11. 22:30
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
96%

Ezt a cikket kimondottan rosszindulatú valaki irta, aki még a fözéshez sem sokat ért.


Az nem kizárt, hogy egyes éttermekben rossz minöségü ételeket tálalnak, de attól még nem ez az általános.


Az meg, hogy minden ismert ételröl megállapitja, hogy nem magyar és nem jó - ez csak az illetöröl állit ki szegénységi bizonyitványt.

2011. márc. 11. 22:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/15 anonim ***** válasza:
97%
Szakácsként dolgoztam több helyen is.Hát az ANTSZ elég kemény feltételeket szab a tulajdonosoknak,ezeket nem nagyon lehet kikerülni(pld:hús-előkészítő külön a zöldség-előkészítőtől,külön mosogatók mindenhez,külön hűtők,fagyasztók-ha már úgyis meg kell venni külön ennyi hűtőt,akkor általában elég is a kapacitása,nemigen kell összekeverni a készételeket az alapanyagokkal)de,hogy a kérdésedre válaszoljak:egy középkategóriás étteremnek sem érdeke a silányabb alapanyagokat beszerezni,mert abból sok eldobódik,mire elkészül,drágább,mint az első osztályú.Tehát az alapanyagok általában első osztályúak.Milyen maradékra gondolsz?Mert nem nagyon képződik maradék.A készételeket már nagyon jól be lehet lőni,mennyi készüljön.Ha véletlenül nem fogy el,akkor másnap annak a felhasználásával készül a személyzeti kaja. De nem a vendégé.Ha véletlenül arra a maradékra gondolsz,ami a tányéron marad,az több szempontból is sántít:1./általában nem marad. 2./ha véletlenül mégis,meg szokták a pincérek kérdezni,hogy becsomagolják-e a vendégnek-ha számottevő mennyiségről van szó.Ha nemleges a válasz,az megy a moslékba.
2011. márc. 11. 22:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
A zindexes cikkíró haragszik az anyósára, ráadásul a felesége sem adott igazat neki. Nem volt bátorsága egyiknek sem azt mondani, hogy h ülye rüfke, ezért gasztocikk írásra adta a fejét.Hát elkaszálta az éttermeket. Igaz, hogy konkrétumokra nem futotta, bekötött szemmel végigsöpört a vendéglátóipari egységeken, oszt jóccakát!
2011. márc. 12. 00:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/15 anonim ***** válasza:
70%
Előző, nem vacak zugkifőzdékbe kell menni. Van egy pár jó étterem.
2011. márc. 12. 00:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

Rosszindulatú ember általánosítása. Akkor olvassák sokan a cikket, ha indulatokat kelt, muszáj mindent eltúlozni.


Persze, vannak gagyi helyek, de vendégként általában nincs rossz tapasztalatom. Hortobágyi palacsintát és spagettit nem szoktam enni, de találkoztam már pl. nagyon finom marhapörkölttel és fogassal.

2011. márc. 12. 00:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

A Kievi pulykamell is kapott egy pofont. Holott a bolti pulyka is ugyanúgy tápos! Házi pulyka, ami nem tápos, az meg nem nagyon van!

Amúgy meg manapság sok az iparszerűen termelt állat, de ilyen elven nem is szabadna vendéglőben étkezni!


Amúgy meg a pulykamellet meg tejben kell áztatni, hogy zaftos legyen!

2011. márc. 12. 01:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/15 anonim ***** válasza:
94%
dolgoztam már étteremben (a Mátrában) ott SOSE használtunk nyesedéket. a brassóit is (a hittel ellentétben) rendes színhúsból készítettük
2011. márc. 12. 08:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

Nem hiszem, hogy tisztességes dolog általánosítani. Persze, vannak olyan éttermek, ahol azt gondolják, hogy a vendég nem tudja, hogy milyen ízeket is kellene éreznie, ha bekap egy kanál gulyáslevest, de azért a többségük szeretné, ha az igényesebb vendég is jó hírüket vinné.


Ámbár éppen tegnap voltunk torkoskodni egy budakeszi étteremben, még szerencse, hogy svédasztalos a kínálat, mert néhány ételnek furcsa mellékíze volt, ennek ellenére találtunk nagyon finom fogásokat. Ha ezt a'la carte és teljes áron teszik elém, biztosan balhéztam volna, így csak otthagytam és kerestem valami mást. Elképzelhető - sőt, szinte biztos -, hogy volt, aki nem vett észre semmit ugyanazokon a fogásokon, de én szeretek és tudok is főzni,

azonnal érzem, ha valami már nem az igazi.

2011. márc. 12. 08:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/15 anonim ***** válasza:
69%

Ilza bejár több kérdéshez trollkodni.

Ha egy troll még csak nem is szellemes...

2011. márc. 12. 09:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/15 anonim ***** válasza:
35%
Sajnos az az igazság, hogy ténleg elég rossz minőségű kaják vannak és a maradékot is bele csempészik a fogásokba, hogy spóroljanak és olyan fűszereket tesznek bele ami elnyomja az ízét, így egy fost eszik az ember, miközben lehet jó ízű volt és egy csomót fizetett érte. Egyébként a higiéniára sem vigyáznak, foglalkoztatják a pincért és szakácsot valamint kisgeítő személyzetet influenzásan is, így beleköpködnek te meg elkapod. Senkinem sem ajánlom az éttermeket. Magyarországon.
2011. márc. 12. 20:25
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!