Tényleg ennyire rossz a helyzet a magyar éttermekben mint ahogy ez a cikk írja?
A cikk:
(Elég hosszú, nem kell végigolvasni, szinte minden mondat ugyanarról szól: maradékból, rossz minőségű alapanyagokból főznek az éttermekben.)
Elég ritkán jutok el étterembe, mivel nálunk ez luxusnak számít sajnos a családban. Így én úgy nőttem fel, hogy azt "tanították" nekem, hogy az éttermi étel finom és finom, nah. Hogy nem nyesedékből csinálják, nem a amradékot dolgozzák fel húszszor. De ez a cikk eléggé kiábrándító? Akik esetleg dolgoztak/dolgoznak étteremben, azoknak is szívesen várom az élménybeszámolóit, tapasztalatait, hogy tényleg így működik ma ez Magyarországon, ahogy a cikk írja, vagy ez csak egy rosszindulatú ember általánosítása?
Szakács vagyok, én is dolgoztam több helyen (bár nem előkelő helyeken, de nem is egy egyszerű kifőzdében), és sajnos tényleg a konyha egy újrahasznosító hely. Bár sok helyen túlzásba esik a cikk.
A rakott kajákból nem ennék, mert a maradék mindenféle husit beledarálják, levágott zsírt, az egyik helyen a rántott hús is ment bele, májkrém, felvágott végek a panírozásból.
A frissen sültekkel általában nincs baj, csak az, hogy nem biztos, hogy frissen kapod.
Annyira ne kell félni, de előfordulhatnak tényleg furcsa dolgok, sajnos nem gazdaságos kidobni a kaját, ha újra fel lehet használni.
Konyhai kisegítőként dolgoztam, vannak tapasztalataim.
Pl. gombás és sonkás ételt ne egyetek étteremben, ha jót akartok.
Min vagy meglepődve kérdező?
Ilyen a Magyar konyha, sőt mindig is ilyen volt.
Sajnálnak pénzt költeni mindenre, ez mindig is így volt.
Ha jó minőségű kaját akarsz menj Japán Étterembe, ott a minőség az első nem az "ocssó étel".
Ebben az Országban a minőség mindig is az utolsó helyen szerepelt a fontossági listán. Múltkor a Tesco-ban olyan csirkemellet árultak ami sárga volt... a gyümölcs meg meg volt rohadva és mindenféle repkedő élőlény repkedett felettük a boltban. Van egy hentes ismerőse anyámnak ő meg bevallotta hogy a rohadt húst tejbe áztassák vagy mibe, hogy ne legyen romlott szaga és úgy adják el. Miért? Mert a főnöke azt mondta, hogy nem rendel újat amikor el lehet adni a régit is. A bevétel az első.
Az olcsó ár a fontos, aztán mindenki csodálkozik hogy a 60 évet se éri el.
Régen nem volt jellemző, hogy becsomagolják a maradékot. Így szerintem régen jobban lehetett csalni, mint manapság.
Jó tanács, hogy mindent egyél meg, vagy mindent csomagoltass be, akkor nincs maradék, ergo nem lehet újrahasznosítani!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!