Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Tényleg ennyire rossz a...

Tényleg ennyire rossz a helyzet a magyar éttermekben mint ahogy ez a cikk írja?

Figyelt kérdés

A cikk:


[link]

(Elég hosszú, nem kell végigolvasni, szinte minden mondat ugyanarról szól: maradékból, rossz minőségű alapanyagokból főznek az éttermekben.)

Elég ritkán jutok el étterembe, mivel nálunk ez luxusnak számít sajnos a családban. Így én úgy nőttem fel, hogy azt "tanították" nekem, hogy az éttermi étel finom és finom, nah. Hogy nem nyesedékből csinálják, nem a amradékot dolgozzák fel húszszor. De ez a cikk eléggé kiábrándító? Akik esetleg dolgoztak/dolgoznak étteremben, azoknak is szívesen várom az élménybeszámolóit, tapasztalatait, hogy tényleg így működik ma ez Magyarországon, ahogy a cikk írja, vagy ez csak egy rosszindulatú ember általánosítása?


2011. márc. 11. 22:30
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
75%

Szakács vagyok, én is dolgoztam több helyen (bár nem előkelő helyeken, de nem is egy egyszerű kifőzdében), és sajnos tényleg a konyha egy újrahasznosító hely. Bár sok helyen túlzásba esik a cikk.

A rakott kajákból nem ennék, mert a maradék mindenféle husit beledarálják, levágott zsírt, az egyik helyen a rántott hús is ment bele, májkrém, felvágott végek a panírozásból.

A frissen sültekkel általában nincs baj, csak az, hogy nem biztos, hogy frissen kapod.

Annyira ne kell félni, de előfordulhatnak tényleg furcsa dolgok, sajnos nem gazdaságos kidobni a kaját, ha újra fel lehet használni.

2011. márc. 13. 09:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/15 anonim ***** válasza:
33%

Konyhai kisegítőként dolgoztam, vannak tapasztalataim.

Pl. gombás és sonkás ételt ne egyetek étteremben, ha jót akartok.

2011. márc. 13. 16:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/15 anonim ***** válasza:
48%
kb.30 éve nyáron "dolgoztam" 2 napot a húgommal egy kemping éttermében a Balatonon.Szerintem mi is megírhattuk volna a Zimmer Feri forgatókönyvét.Én a fehér,húgom a fekete mosogatóba lett beosztva.Az én dolgom az volt,hogy a visszahozott tejberizsből kipöcköljem a meggymagokat,kis keverés után egy az egyben újratálalva,meggybefőttel a tetején,kis fahéjas porcukorral felturbózva.(ez az első nap vacsora volt)A reggeliből gyakorlatilag minden reycling,külön gyűjtve az érintetlen szelet felvágottat attól,amibe beleharaptak.Az érintetlen újra ki,az egyébből a szakács alkotott ragut a vacsorához,gombával,tejszínnel,el se hiszitek,milyen használható külseje lett.Ebédre előtisztított újkrumpli,valami nyúlós lében,a mi dolgunk az volt,hogy a büdös léből kimossuk,és a felső,megbüdösödött réteget fém dörzsivel ledörzsöljük róla. Az ebéd:vadas lett,de kizárólag azért,mert a hús megbüdösödött,(kb 35 fokos kánikula volt,a hűtő meg elromlott)a szakács fél óráig mosta forró víz alatt,aztán beáztatta ecetes-hagymás vízbe,majd,mivel még mindig érdekes szaga volt,a tervezett rántott hús helyett vadas lett,jól megmustározva-fűszerezve.(a vadast azóta sem bírom megenni,pedig azt meg sem kóstoltam)Mondom,ez kb 30 éve volt,a szabadrablás idején,mikor a rengeteg német vendéget etették a gebinesek jópénzért minden sz..ral.
2011. márc. 13. 23:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/15 anonim válasza:

Min vagy meglepődve kérdező?

Ilyen a Magyar konyha, sőt mindig is ilyen volt.

Sajnálnak pénzt költeni mindenre, ez mindig is így volt.

Ha jó minőségű kaját akarsz menj Japán Étterembe, ott a minőség az első nem az "ocssó étel".


Ebben az Országban a minőség mindig is az utolsó helyen szerepelt a fontossági listán. Múltkor a Tesco-ban olyan csirkemellet árultak ami sárga volt... a gyümölcs meg meg volt rohadva és mindenféle repkedő élőlény repkedett felettük a boltban. Van egy hentes ismerőse anyámnak ő meg bevallotta hogy a rohadt húst tejbe áztassák vagy mibe, hogy ne legyen romlott szaga és úgy adják el. Miért? Mert a főnöke azt mondta, hogy nem rendel újat amikor el lehet adni a régit is. A bevétel az első.


Az olcsó ár a fontos, aztán mindenki csodálkozik hogy a 60 évet se éri el.

2014. máj. 23. 20:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/15 anonim ***** válasza:

Régen nem volt jellemző, hogy becsomagolják a maradékot. Így szerintem régen jobban lehetett csalni, mint manapság.


Jó tanács, hogy mindent egyél meg, vagy mindent csomagoltass be, akkor nincs maradék, ergo nem lehet újrahasznosítani!

2014. máj. 24. 00:18
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!