Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Miért nincs már bifidus...

Miért nincs már bifidus essensis az Aktivia joghurtban? Léztezett egyáltalán?

Figyelt kérdés
A volt biológiatanárunk azt mondta hogy a termékgyártók mindennek adnak valami tudományos nevet, hogy hitelesebbnek tünjenek.
2009. márc. 16. 16:36
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
100%
A Activiában a mai napig van bifidus essensis, csak most máshogy hívják. A csomagoláson a következő olvasató: "A Bifidus ActiRegularis kizárólag a Danone által alkalmazott egyedi probiotikum, mely megegyezik a Bifidus Essensis törzzsel." Tehát van benne b. e. kultúra, csak adtak neki egy hangzatosabb nevet.
2009. márc. 16. 16:50
 2/21 anonim ***** válasza:
27%
Nehogymár elhidd! Komolyan... Mit gondolsz ha azt mondanák, hogy teszem azt jfnslfjnsljfn van benne, akkor megvennéd? Nincs benne semmi, csak azért mondják, hogy megvedd. Az Actimelben sincs Elcasail Defensis vagy mi a túró... Tesóm dolgozott egy ilyen osztogatós munkánál ahol Actimelt, és Activiát osztottak. Az emberke elmondta nekik, hogy jó hangosan mondják a tartalmát, de úgy hogy iagznak tűnjön, nehogy megmaradjon a sok joghurt. A másik tesóm vegyész, neki az egyetemen mondták, hogy hazugság. Az összes joghurt egyforma!
2009. márc. 16. 20:20
 3/21 anonim ***** válasza:
100%
Az nem igaz, hogy nincs benne semmi (a danonban saját kicsi kezemmel tettem bele én is, mikor ott dolgoztam). A bifidus essensis, Bifidus Actiregularis a saját jól hangzó elnevezésük. Ennek a baktériumnak az igazi neve: Bifidobacterium animalis subsp. animalis.
2009. márc. 16. 20:32
 4/21 anonim ***** válasza:
28%

szerintem semmiképp ne vegyetek olyat mivel függöséget okoz, ezt patkányokon ki kísérletezték, ráadásul egy orvosnak egyre több gyerek betege lett ugyanazon panaszokkal és rengeteg időbe telt mire rájött, hogy azért betegek mert mind rá voltak szokva a cuccra és a szállito nem hozott többet belőle.

És a Bifidusz Eszenzííísz csak marha nyálból és marha vérből készített táptalajon állítható elő, ezér van tele az Activia további izfokozokkal szinezékekkel stb.

Ezt olvastam.

2009. márc. 16. 20:36
 5/21 anonim ***** válasza:
86%

EZ NEM IGAZ!

Már ott sántít, hogy a natur activiában NINCS se színezék, se ízfokozó!

Ha egy baktérium csak marhavérben és nyálban tenyésztik, akkor hogy szaporodik el a tejben a joghurtgyártásnál?

2009. márc. 16. 21:06
 6/21 anonim ***** válasza:
32%
jó kérdés, én valami ilyesmit olvastam, de nem túl jó a memóriám, viszont a marhabélből és nyálból készített táptalajról tuti volt szó.
2009. márc. 16. 22:20
 7/21 anonim ***** válasza:
19%

Azt is bebizonyították, hogy a Bifiduszt E3423-mal, E3.14-gyel és E666-tal stabilizálják és színezik, mert egyébként csak marhavérből és -nyálból készített táptalajon lehet tenyészteni! EZEK TÉNYEK! És nem csak Amerikában! Jakupcsek Gabriella a reklámban szájába vesz ugyan egy kanál Bifiduszos joghurtot, DE NEM LÁTSZIK, HOGY NYEL! Azt már bezzeg nem mutatták, ahogy az "Ennyi!" elhangzásakor azonnal kiköpte az egészet! Bódi Sylvi is csak lóbálta a Bifiduszos kanalat. ŐK TUDJÁK! Mert elmondták nekik!

teljes cikk

[link]

2009. márc. 16. 22:22
 8/21 anonim ***** válasza:
97%

Ha beírod keresőbe a marhavér bifidus szavakat, megtalálsz egy csomó hoax adatbázist, mivel ez egy lánclevélben terjedő hazugság.

22:22 szerint ez tény. Akkor ha CSAK vérben és nyálban tenyészthető, akkor hogy tenyészik a tejben? Ez üti egymást.

E3423 nincs: Az -számok csak 1599-ig tartanak

E3.14: 3.14 a pi értéke E-számoknál nincs tört. Az E314 egy antioxidáns, nem stabilizátor, nem színezék

E666: 666 a sátán száma. Az E-rendszerben a 666-os számhoz nem rendeltek anyagot

Utálom, ha valaki hazugságokat tényként állít be, és úgy terjeszti.

2009. márc. 16. 23:04
 9/21 anonim ***** válasza:
36%

:DDDD

az egy részlet volt, ha rákattintottál volna a cikkre, akkor láthatnád :D

egyébként egyértelmű hogy ez igaz. Persze a cég probálja magát védeni, mint ahogy ezt mások is tennék...:) nagyon kevés dolog van manapság, amihez nem használnak fel kegyetlenül állatokat.

2009. márc. 17. 15:35
 10/21 anonim ***** válasza:
95%

Láttam, hogy részlet, de itt te terjeszted, azt állítva hogy igaz, de mint fent levezettem látszik, hogy ez egy hoax, és az emberek bolondítására készült.

De tőled nem is várnék mást, mutatja a hasznos válaszaid százaléka (jelenleg 18%), hogy nem vagy egy megbízható ember, és eddig a válaszaid nagy részét lepontozták.

Téged meg minősít, hogy mindent elhiszel.

2009. márc. 17. 16:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!