Hány kcal, fehérje és ch lehet egy gyümölcsös Cserpes joghurtban?
Egészen konkrétan semmi nincs ráírva. Illetve ennyi: Pasztőrözött tej, ribizli (8%), cukor, joghurt kultúra. Zsírtartalom legalább 3%
És 250g-s.
Na akkor még egy kérdés - a számolás nem erősségem, de ebben a beltartalom számolásban meg full kezdő vagyok.
Ha a fehérje nem g-ban, hanem százalékban van megadva (mint ahogy a zsír is, és a szénhidrát is) az azt jelenti, hogy a 250 g x százalékát kell vennem?
Tehát 250 g a joghurt, aminek a fehérjetartalma 2,8% akkor 7g fehérje van benne, a ch tartalom 13,17% tehát 33g ch?
Jól számoltam?
Mint a mellékelt ábra mutatja, szerintem ment is, excelbben büdzséből jutalékot számolni sem szokott gondot okozni, és a közgáz szigorlatot is megoldottam valahogy, csak már nem tegnap volt :)
De abban nem vagyok biztos, hogy ilyenkor ezt kell számolni. Tehát hogy ez a % azt jelenti, hogy a teljes 250g-nek az x%-a fehérje.
Bocs, ha hülyeséget kérdeztem, megerősítést kértem, hogy reálisak-e a számok, mert sosem figyeltem ezeket, nem tűnne fel, ha tizedes jegyekkel elszámolnám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!