Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » A túróban hogy lehet több...

A túróban hogy lehet több fehérje, mint a natúr joghurtban?

Figyelt kérdés

Hiszen a tej az alapja mindkettőnek.

mégis a cottage cheeseben pl 3x több fehérje van arányaiban, mint pl a joghurtban.


2011. aug. 10. 10:32
 1/3 bix ***** válasza:
nem mindegy egy ételnél hogy mennyi a szilárd anyag tartalma... a joghurt ilyen szinten híg eléggé...
2011. aug. 10. 10:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:

a túró kb 4-5* sűrűbb, mint a joghurt, nem? ;)


víztartalmat sem ártana megnézni ;)

2011. aug. 10. 10:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:

Hát, szárazanyagban is több túrófehérjét sejt kis logikám...


A túró úgy készül, hogy a tejfehérjét kicsapják, vagyis abban ott az összes fehérje, meg ami velejár :), a maradék rész távozik. Nem tiszta víz távozik.


A joghurtból nem szedjük ki annyira az egyéb dolgokat... vagyis több olyan dolog ottmarad, ami a túróból távozott.

2011. aug. 10. 11:34
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!