A túróban hogy lehet több fehérje, mint a natúr joghurtban?
Figyelt kérdés
Hiszen a tej az alapja mindkettőnek.
mégis a cottage cheeseben pl 3x több fehérje van arányaiban, mint pl a joghurtban.
2011. aug. 10. 10:32
1/3 bix válasza:
nem mindegy egy ételnél hogy mennyi a szilárd anyag tartalma... a joghurt ilyen szinten híg eléggé...
2/3 anonim válasza:
a túró kb 4-5* sűrűbb, mint a joghurt, nem? ;)
víztartalmat sem ártana megnézni ;)
3/3 anonim válasza:
Hát, szárazanyagban is több túrófehérjét sejt kis logikám...
A túró úgy készül, hogy a tejfehérjét kicsapják, vagyis abban ott az összes fehérje, meg ami velejár :), a maradék rész távozik. Nem tiszta víz távozik.
A joghurtból nem szedjük ki annyira az egyéb dolgokat... vagyis több olyan dolog ottmarad, ami a túróból távozott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!