Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Csirkemellbol valami jo kajat?

Csirkemellbol valami jo kajat?

Figyelt kérdés
2009. márc. 9. 22:11
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Picit beirdalom és mozzarella sajttal megtűzdelem. Hozzá én párolt répa csíkokat eszem, mert fogyózom, de a családnak egy kis krumpival adom. Szerintem isteni! Sütőben kb 21 perc alatt készen van!
2009. márc. 9. 22:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Töltsd meg fűszeres túróval (petrezselyem, fokhagyma stb), tekerd alufóliába, és sütőben süsd meg. Nagyon finom.
2009. márc. 9. 22:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Én van hogy fűszeres,fokhagymás vajjal töltöm meg és bepanirozom,isteni puha lesz a hús és nagyon finom.
2009. márc. 9. 22:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Elosutod a csirkemelleket, majd berakod egy tepsibe, rakarikazol barackot, rateszel kek sajtot es ossze sutod. Hozza rizst vagy sultkrumplit szoktam csinalni. nagyon fini......(ha nem szeretitek a kek sajtot, akkor mas sajt is jo ra)
2009. márc. 9. 23:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
áztasd be egy éjszakára, fokhagymás, lilahagymás tejbe, reggel vedd ki, sózd meg, és sütés közben hagyj a husikon fokhagyma darabokat, gerezdeket...isteni finom lesz, meglátod:)
2009. márc. 10. 00:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Egyszerűen rántott húsként tálald, de a tojásba tegyél reszelt lilahagymát, a zsemlemorzsába pedig reszelt sajtot. Imádni fogjátok!
2009. márc. 10. 07:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Csirkesaláta (4 személyre)



Hozzávalók:


csirkemell 25 dkg, paradicsom 20 dkg, kígyóuborka 20 dkg, csemege

kukorica 20 dkg, zöldbab 20 dkg, tejföl 2 pohár, mustár 2 evôkanál,

olaj 2 evôkanál, petrezselyemzöld 1 csomó, fokhagyma, bazsalikom,

borsikafû, só, tej az áztatáshoz



Elkészítés:


A megtisztított csirkemellet kicsontozzuk, az így kapott szeleteket

befûszerezzük és besózzuk, majd tejben kb. 1 óráig, áztatjuk. Közben a

mirelit zöldbabot és a kukoricát enyhén sós vízben megfôzzük. A

megtisztított paradicsomot cikkekre, az uborkát pedig kb. 2 cm hosszú

hasábokra vágjuk. A csirkemell szeleteket kivesszük a tejbôl és 2-3 cm

hosszú csíkokra vágjuk, majd egy olajjal kikent edényben

(teflonbevonatú lábas) átpirítjuk és kevés vizet aláöntve, megpároljuk.

Ha a csirkemell megpuhult, hagyjuk kihûlni, mialatt elkészítjük a

mártást. A sovány tejfölt kikeverjük a mustárral, a zúzott

fokhagymával, borsikafûvel. A kihûlt húscsíkokat összekeverjük a

zöldségekkel, ízesítjük az apróra vágott petrezselyemzölddel, végül a

mártást ráöntjük és 1-2 óráig hûtôszekrénybe tesszük, hogy összeérjen.

2009. márc. 10. 09:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Szalonnába tekert csirkemell



Hozzávalók:


6 egész csirkemell, 12 vékony szelet császárszalonna (bacon), só,

bors, őrölt fekete bors, enyhén csípős őrölt pirospaprika, kevés olívaolaj



Elkészítés:


A

csontról kétoldalt lefejtjük a húst. Így tizenkét fél csirkemellet

kapunk. Zsírtalanítjuk a húst. Ha a melldarabok vastagok, akkor kicsit

klopfolhatjuk. Besózzuk, majd egy órát állni hagyjuk. Utána őrölt

fekete borssal és csípős paprikával bedörzsöljük, betekerjük a húsokat

a vékony szelet szalonnákba. Két-három óráig nem légmentesen zárt

edényben újra állni hagyjuk, majd parázs felett, rostlapon lassan

süssük, hogy ne csak a szalonna süljön meg, de a mell belseje is, s

hogy a szalonna zsírja átjárja a mellet. Sütés közben néha olívaolajjal

átkenjük. Köretnek kiválóak a rostlapon sült, vékony szeletekre vágott

zöldségek: paradicsom, paprika, padlizsán, cukkini (melyeket sütés

közben morzsolt bazsalikommal szórunk meg). Tálalás előtt csípős

barbecue-szósszal kenjük be a húsokat. Káposztasalátát vagy kovászos

uborkát kínáljunk hozzá.

2009. márc. 10. 09:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Én ezt szoktam. Felvágom csíkokra a csirkemellet, majd felteszem egy serpenyőbe amiben előtte olajon pirítottam hagymát. Hirtelen átsütöm (amíg kifehéredik mindkét oldala), majd felöntöm fehérborral (vagy sörrel). Teszek bele egy erőleveskockát, vagy ha nem, akkor sózom és borsozom, de a sózást azt a legvégén.

Megvárom míg elfő rajta a bor/sör és picit még pirítom. Rizzsel nagyon jó.

Ha szaftosabban szeretném, akkor több alapot csinálok (olaj+hagyma, persze ne legyen túl olajos) és pici vizet is teszek hozzá, vagy nem várom meg teljesen míg elfővi a levét.

Ha ropogósra csinálod, utána tudsz olyat is, hogy kis darabokra vágod a megpirult húst és majonézes alapba forgatod, majd az egészbe beleöntesz egy darabolt anaászkonzerv tartalmát (a lé is mehet). Úgy is nagyon finom.

2009. márc. 10. 10:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
10.26-os vagyok. Van a másik kedvenc. Szintén serpenyős, ebbe is olaj, majd hagymadarabok (nem aprók, hanem nagyobb darabkák) majd a besózott borsozott csirkemell, mellé paradicsom, paprika, a végén gomba (ha kell, de enélkül is nagyon finom), mondjuk ez a combra is nagyon jó (ideálisabb arra, mert sütőben nagyon szép ropogósra pirul), ezt sütöben is lehet, baromi finom, imádja az egész család. :)
2009. márc. 10. 10:29
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!