Ballagási ebédre mit főztök/főznétek?
Tavaly nálunk bográcsos birka pöri volt krumplival.
Rizskörettel rántott sertés szelet, savanyú uborka, többféle leveles tészta (ízes, kolbászos, sajtos, virslis).
És mivel tesómnak egyben szülinapja is volt, ezért torta is volt a ballagásán.
Előző este a sertés szeleteket bepaníroztam, betettem a hűtőbe, és másnap frissen kisütöttem őket.
A birkapörit pedig korán reggel felrakta apu a bográcsba.10-kor volt a ballagás, így elkészült minden időben!
Csak akkor vállalnám be, ha kevesen lennénk (10 fő alatt). Nem látom annak értelmét, hogy 1-2-3 ember megszakadjon a konyhában azért, hogy 15-25 ember jól érezze magát, megegyenek mindent, aztán meg lehessen mosogatni, meg pakolni. Ez azoknak nem élvezet, akik a konyhában melóznak (ált. anyuka, nagyi,nagynéni). Még a vendégekkel sem tudnak együtt lenni, pláne az ünnepelttel.
Sok vendég esetén valóban jobb a vendéglő, esetleg a közös bográcsolás. Mindenkire van idő, lehet beszélgetni.
Ami a menüt illeti, ezt főzném: húsleves vagy gulyás, vadpörkölt burgonyával, és persze extra ragacsos csokitorta.
Üdv!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!