Ballagási ebédre mit főztök/főznétek?
Ha én csinálnám, akkor valamilyen bográcsos pörköltet főznék főételnek, levest pedig jó kis tyúkhúsból, mellé a szokásos sütik, rágcsálnivalók. DE! Ha ez a menü, akkor valaki nem tud menni a ballagásra, mert reggeltől kezdve a kajával foglalkozik, főz, megterít, hogy mire a ballagó és rokonai hazaérnek addigra készen legyen minden.
Éppen ezért az én ballagásomon hidegtálak voltak. Előző nap megsütöttük a csirkét, a csülköt, a fasírtot, megcsináltuk a vegyes salátát, a virslisalátát, a tésztasalátát, a krumplisalátát, meg mellé voltak a sütik, rágcsálnivalók.
Azért is ezt tartom jobbnak, mert akkor legalább a ballagás napjára kipihened magad, mert nem reggel kell kapkodni, előző nap összedobod a kaját és kész.
Nálunk pöri volt.
Ezt úgy oldottuk meg, hogy az apám 2 haverja főzte a bográcsos pörit.
Cserébe az ebéden ők is ott voltak.
Valóban előfordul, hogy olcsóbban jön ki étteremeben, ez nálunk is felmerült.
De azért maradtunk inkább az otthoni hidegtálas ebédnél, mert ha étterembe mentünk volna akkor mindenki lelépett volna már egykor. Így viszont, hogy háznál volt sokkal kellemesebb volt a légkör, senki nem feszengett, hogy most nevethet-e hangosan. Otthon felállhatott az asztaltól, szerencsére jó idő volt, úgyhogy nálunk sátor volt az udvaron. Így volt aki átöltözött kényelmesebbe, levette a cipőjét. A vendégek 5óra után mentek haza. Sokkal jobb volt így!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!