Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Kihűlt étel okozhat szalmonell...

Kihűlt étel okozhat szalmonella fertőzést? Nemrég láttam a híradóban, hogy a torkos csütörtök keretében egy étteremben többen is szalmonellával fertőződtek meg.

Figyelt kérdés
A tulaj komoly pofával azt mondta a kamerába, hogy azért lehetett, mert a vendégek túl lassan ettek, és kihűlt az étel!
2009. márc. 1. 22:47
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

A szalmonella fertőzést egy baci (valamelyik a számos salmonella baci közül) okozza. Itt már is gond van, ugyanis a vendégek többsége nme hordoz magánál salmonella tenyészetet, hogy aztán megfertőzze magát:D Szóval az biza az étteremből jött, és ott nem igazán lenne keresni valója, ha nomrális rendet tartanak.

Másrészt az ember ritkán ül reggeltől estig a kaja fölött, márpedig hosszú órák kellenek ahhoz, hoyg a baci elszaporodjon még ideális körülmények között is.

Röviden a vezető nagyot kamuzott, kihült kajától nem kap az ember salmonellát.

2009. márc. 1. 23:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 A kérdező kommentje:

A riporter helyében lenyomtam volna a torkán a mikrofont!

Főként, hogy nálunk is a vasárnapi rántotthús kint marad az asztalon, és estig szoktunk "csemegézni" belőle. Egész évben ki se lábalnánk a szalmonellából...

2009. márc. 1. 23:54
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Én sokszor eszek hidegen kaját, és még soha semmi bajom nem volt belőle...
2009. márc. 2. 00:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Ez egy nagy baromság! Én a hűtőbe szoktam tenni a megmaradt kaját (akkor aztán tényleg kihűl!!) és másnap ugyanúgy megesszük felmelegítve. Soha nem kaptunk ez miatt fertőzést.
2009. márc. 2. 09:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Egy-két óra múlva a bacik elkezdik jól érezni magukat a kajában (főleg nyáron), de azért egy ételmérgezéshez ennél több kell... Szerintem mindenkinél kint szokott maradni a kaja, időnként több órára is. Nálunk legalábbis ebből még nem származott baj. Szalmonellával fertőződhet az extra friss kaja is ha pl. fertőzött és nem fertőtlenitett tojással belejut (márpedig tojás sokmindenbe kell, egy étteremben pedig mindig van).
2009. márc. 2. 10:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
98%

Csirkén is előfordul szalmonella, kacsán pedig biztos van. Ha a szakács pl. megfogja a sütni való kacsacombot, és utána mosatlan vagy csak lazán leöblített kézzel díszíti a vendég tányérját, akkor könnyen lehet baj belőle.

Ha tartották volna a higiéniai szabályokat, akkor a kihűlt étel sem okozhat fertőzést. Tudom, hogy torkos csütörtökön nagy a hajtás, de ha nem bírják, akkor ne vállalják el.

2009. márc. 2. 13:17
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!