Kihűlt étel okozhat szalmonella fertőzést? Nemrég láttam a híradóban, hogy a torkos csütörtök keretében egy étteremben többen is szalmonellával fertőződtek meg.
A szalmonella fertőzést egy baci (valamelyik a számos salmonella baci közül) okozza. Itt már is gond van, ugyanis a vendégek többsége nme hordoz magánál salmonella tenyészetet, hogy aztán megfertőzze magát:D Szóval az biza az étteremből jött, és ott nem igazán lenne keresni valója, ha nomrális rendet tartanak.
Másrészt az ember ritkán ül reggeltől estig a kaja fölött, márpedig hosszú órák kellenek ahhoz, hoyg a baci elszaporodjon még ideális körülmények között is.
Röviden a vezető nagyot kamuzott, kihült kajától nem kap az ember salmonellát.
A riporter helyében lenyomtam volna a torkán a mikrofont!
Főként, hogy nálunk is a vasárnapi rántotthús kint marad az asztalon, és estig szoktunk "csemegézni" belőle. Egész évben ki se lábalnánk a szalmonellából...
Csirkén is előfordul szalmonella, kacsán pedig biztos van. Ha a szakács pl. megfogja a sütni való kacsacombot, és utána mosatlan vagy csak lazán leöblített kézzel díszíti a vendég tányérját, akkor könnyen lehet baj belőle.
Ha tartották volna a higiéniai szabályokat, akkor a kihűlt étel sem okozhat fertőzést. Tudom, hogy torkos csütörtökön nagy a hajtás, de ha nem bírják, akkor ne vállalják el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!