Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Menza gondok, hogy oldjam meg...

Menza gondok, hogy oldjam meg (többi lent)?

Figyelt kérdés
Be vagyok fizetve sulimenzára, de annyira kuka a kaja, hogy kinézetre is undorító, nem hogy ízre. Ezért nem szoktam enni, viszont otthon nincs kaja, anyám meg nem szereti, ha rendelek. Mit tegyek? Ha azt mondom, hogy írjon ki, akkor azt mondja, hogy nincs ideje főzőcskézni.
2011. márc. 23. 18:29
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Akkor főzz magadnak...
2011. márc. 23. 18:34
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, próbáltad-e már, de szerintem ülj le anyukáddal, és beszéld meg vele, hogy neked ez így nem jó. Te megérted, hogy nincs ideje főzni, de a menzás kaját nem eszed meg, és akkor felesleges fizetni. Biztosan megérti, mert szeret téged. Közösen találjatok valami megoldást a problémára.

Remélem tudtam segíteni :)

2011. márc. 23. 18:39
 3/9 anonim ***** válasza:
91%

Beszéljétek meg, mert ha nem eszed meg, az meg kidobott pénz. Jó esetben vehetnél azon magadnak vmi ehetőt is. Néma gyereknek anyja sem érti szavát!

Ész érvek, és találtok egy jobb megoldást. Pl.: ki lehetne próbálni kaja rendelést mondjuk 1 hétig,vagy valami közeli étteremből menüt rendelni...vagy főzni.

Üdv!

2011. márc. 23. 19:35
 4/9 anonim ***** válasza:
91%

Ha szombaton főz mamád, abból főzzön annyit, hogy maradjon belőle még további egy-két evésre neked hétközben. Amit vasárnap főz, abból ugyanúgy. Akkor a hét nagyobbik felére van neked is főtt étel, és valamiből többet, vagy kevesebbet főzni, nem jelent neki plusz időráfordítást. Az az egy-két nap, ami kimarad a hétből, kijön neked, főzöl magadnak pl. virslit, vagy éppen sütsz krumplit tükörtojással stb.

Én is így szoktam csinálni, akkor hétközben nem kell a főzéssel bajlódni és sokkal olcsóbb, mint az étteremből rendelni.

2011. márc. 23. 19:47
 5/9 anonim ***** válasza:
45%
nem vagy te egy kicsit finnyás? 11 évig voltam menzás, és nem mondom hogy végig, de utolsó 2 évben kb hanyatt dobtam magam olyan jó kaják voltak. nem hiszem hogy ekkora eltérések lennének :/
2011. márc. 23. 19:56
 6/9 anonim ***** válasza:
85%

Én a kilencvenes évek elején voltam menzás, általános iskolában, alapból moslék volt a kaja, de mivel tagozatos voltam és emiatt több órám volt, már a mosléknak is csak a legalja maradt, mire odakerültem. Anya engem is ugyanezekkel az érvekkel (nincs ideje főzni és így mennyivel olcsóbb) erőltette rám, két dolog segített:

- értelmesen és higgadtan, nem hisztizve elmagyaráztam neki, hogy miért is nem olcsó és gazdaságos kajajegyet fizetni azért a napi egy ivóléért és egy karéj kenyérért, amit hajlandó vagyok elfogyasztani

- érzékletes lista azokról a visszataszító dolgokról, amiket iskolatársak vagy jómagam már sikeresen kipecáztunk az "ételből"

Nem tudom nálad beválik-e a dolog. Ha nem, akkor ha mondjuk egyszerű, olcsóbb kajákat elkészítesz magadnak, pláne, ha mondjuk suli után magad veszed meg a hozzávalókat, és anyud látja, hogy ez működik, akkor sokkal könnyebb lesz meggyőzni, mint az ételrendeléssel vagy drága gyorskajákkal.

2011. márc. 24. 13:54
 7/9 A kérdező kommentje:

Azt végképp nem szereti, ha magamnak próbálok főzni. A menü rendelést megpróbálhatom megbeszélni vele.

Amúgy akkor mondtam, hogy elég, amikor ilyen enyhén átlátszó fehér-sárga téglatest alakú löncsös b@szinyák úszkáltak a levesben krumpli néven. (Amúgy fiú vagyok xd)

2011. márc. 25. 20:45
 8/9 A kérdező kommentje:
Jah még valami, tudnátok ajánlani valami egészséges nem túl hizlaló viszonylag olcsó menüfutár céget ajánlani?
2011. márc. 25. 20:47
 9/9 anonim ***** válasza:

Ételfutár

Pl. "Foodexpress"

2013. aug. 3. 14:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!