Mi a baj a sertéshússal? Az, hogy zsíros, és növeli a koleszterinszintet? Vagy hogy mocskos állat és szemétevő?
Túl magas a sav tartalma a húsának, ez savasítja a szervezetünket + a koleszterin stb.
Azért tiltják ezek a népek, mert nem egészséges, valóban egy mocskos állat, ha összehasonlítjuk a többivel.
Jól mondják az előttem levők.
Plusz, ha azt nézed, hogy a disznó MINDENT megeszik... míg pl. a szarvasmarha, a csirke, pulyka csak növényi eredetű táplálékot eszik, addig a disznó mindent, így több fertőző, hormonkezelt dolog kerülhet a szervezetébe, amit te utána szépen megeszel.
A zsidó tanárom nekünk az 1. válaszolóval megegyező dolgokat mondott, mikor erről beszélt. De a többi válaszló is jókat írt.
Tudom, hogy nem tartozik szorosan ide, de azért leírom, mert sokan nincsenek vele tisztában: a zsidóknál nem csak a disznóhús evését tiltják. Csak a pikkelyes uszonyos halakat ("tenger gyümölcseit" tehát nem), bizonyos madarakat és a kérődző, párosujjú patás („hasított körmű”) állatok húsát ehetik.
Semmi baj nincs a disznóhússal,és nem növeli a kolszeterin szintet. Még a zsír és a szalonna sem.
A zsidóknál és az arab országokban pedig az éghajlati viszonyok miatt tiltották. Melegben nagyon hamar megromlott,és betegséget okozott. Ez a tiltás azután is megmaradt.
A disznó azt eszi amit adsz neki,mi péáldéául sosem etettük őket mikor voltak mindenféle moslék undormánnyal.
+az hogy mennyire tiszta,csak attól függ,hogy mennyit takaritják a helyét,ha hagyod a saját szarában fetrengeni akkor ne csodálkozz,hogy mocskos és büdös.
A többit jól írták előttem,hamar romlik és ha nincs kellőképpen átsütve akkor férgeket is terjeszt(het)
A "mindenféle moslék undormány" = a család asztaláról kikerült főttétel maradék + kenyérhéj + darált kukorica, vagy kukorica-korpa. Egy nem ment veszendőbe a maradék (akkoriban még nem volt hűtő), a darált kukoricától ill. a korpától hízott a disznó.
A hinduk pl. a marhát sem eszik, mert azt viszont a vallásuk tiltja, szent állatként tisztelik. Ezért marad nekik napról-napra a rizs.
Nekem valami olyan rémlik, hogy azért nem ehetik, mert van egy olyan szabályuk is, hogy a hús és a tej(termék) fogyasztása között 6 órának el kell telnie, mivel a zsíros hús a tejjel együtt hasmenést okoz(hat) és náluk nem megfelelőek a körülmények, meleg van, kevés a víz.... könnyen nagyon betegek lehetnek. Ott egy hasmenés is lehetett akkoriban halálos, mert könnyen kiszáradhatott valaki a meleg és a vízhiány miatt.
Tehát ezért tiltották akkoriban a sertéshús fogyasztását. Romlani ez is megromlik hamar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!