Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Hogy lehet házilag marcipánt...

Hogy lehet házilag marcipánt és karamellát késziteni?

Figyelt kérdés

megszeretném a barátom lepni mikor legközelebb jön hozzám :)


17/L


2011. jan. 30. 20:20
 1/8 anonim ***** válasza:
35%
azt tudom, hogy a marcipán eredetileg darált mandula és méz keveréke, de a pontos receptet nem tudom sajna.
2011. jan. 30. 20:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
2011. jan. 30. 20:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim válasza:
Marcipánnak ne állj neki, mert nem egy egyszerű dolog, szerintem a darált mandulához porcukor kell, de inkább vegyél neki készen. Lehet rudakban is kapni többféle színben, abból olyan formákat csinálsz, amit szeretnél. Úgy, mint a gyurmából. A karamellához cukrot kell olvasztani lábasban, de az megszilárdul, ha kihül. Nem tudom pontosan milyen karamellára gondoltál. Esetleg kiöntheted egy olajozott deszkára, aztán ha kihűlt, összetöröd darabokra, úgy el lehet rágcsálni.
2011. jan. 30. 20:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
50%

Marcipán:

Azonos mennyiségű fehér mandulát és cukrot nagyon finomra meg kell darálni. Annyi tojásfehérjét önteni hozzá,hogy gyúrható massza legyen. Két folpack vagy sütőpapír között lehet kinyujtani.

Ne egy egész fehérjét tégy hozzá,hanem kevesebbet. Ha kell,inkább pótold utána. Ha mégis sok lett,akkor porcukrot tegyél még a masszához.

Színezheted ételfestékkel,kakaóval stb. Ha marad,folpackban a hűtőben sokáig eláll.

Karamell:

Cukrot víz nélkül,állandóan kevergetve felolvasztasz. Vajazott tálcára öntöd,ott megkeményedik.,és össze lehet törni.

Keverhetsz közé darabos diót,mogyorót stb.

2011. jan. 30. 20:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 A kérdező kommentje:
köszi mindenkinek! :)
2011. jan. 30. 21:19
 6/8 anonim ***** válasza:
75%

Én vajkaramellát szoktam csinálni: a cukrot egy jó vastag fenekű lábasban, vagy lángelosztó lap fölött lassú tűzön kell hevíteni, hogy folyékonnyá váljon. Nem kell kevergetni, és türelmesnek kell lenni, viszont ha folyik, azonnal le kell venni e tűzről. Egy kicsit hagyni kell hűlni (ez a nehéz része), mert ha túl forró, megég benne a vaj és keserű lesz. Aztán bele kell keverni a kis darabokra vágott vajat. Elég sok kell, legalább annyi, mint a cukor. Ha a vaj nagyon kihűti, kicsit a tűz fölé teheted, de vigyázz, hogy ne égjen oda.


Azt nem értem, ahol együtt hevül a cukor és a vaj, tuti, hogy a vaj odaég, mire a cukor felolvad.

2011. jan. 30. 21:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
Anyukám karamellás italt szokott készíteni. Felolvasztja a cukrot, kicsit megpirul majd vízzel felönti és azzal is összehevíteni, hogy ne legyen benne darabosan a cukor. Így kap egy barna folyadékot, ami nagyon sokáig eláll, és abból teszünk a tejbe, és finom karamella ízű lesz.:)
2011. jan. 30. 21:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
www.marcipan.lap.hu
2011. jan. 31. 13:38
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!