Sűrített tejet hogy kell házilag csinálni?
Literszámra meg tudnám enni,de nagyon drága...
A cukrozott változatot szeretem
Házilag valahogy nem elkészíthető?
első válaszoló: írj ha kipróbáltad,hogy milyen
másodiknak: köszönöm,google-zni én is tudok,de annyi féle van fenn,hogy én a kipróbáltakra vagyok kiváncsi:)
Szia!
Csak párat néztem meg,de érdekes módon mind erre utalt vissza:
Hozzávalók:
5 dl tej
65 dkg porcukor
6 dkg, lehetőleg 82%-os vaj
1 vaníliás cukor
A hozzávalókat egy nagyobbacska, vastag aljú edénybe tesszük és lassú tűzön állandóan kavargatjuk, amíg a cukor feloldódik. A keveréket felforraljuk, majd a forrástól számított, kerek 10 percig hagyjuk forrni, állandóan kavargatva. A tűzről levéve hideg vízfürdőbe állítjuk és kihűtjük. Amint hűl, annál inkább sűrűsödik. Töltsük csavaros üvegbe és hűtőben tároljuk. Bármilyen krémhez, fagylalthoz, desszerthez felhasználhatjuk, de mindig vegyük figyelembe édességét. A receptben írt cukormennyiséget ennek függvényében csökkentsük.
Nem tűnik bonyolultnak, és könnyen elkészíthető. Ráadásulé hamar megvan.
Üdv!
ma megcsináltam...
a vaj az összes a tetején maradt,undoritó lett,de megkóstoltam,hátha...hát nem,rossz ize lett sajnos
DE
tettem bele kakaóport,nutellát,lisztet,kevés kókuszreszeléket,1 tojást,sütőport.tepsibe tettem,megkentem nutellával és finom sütim lett:)
marad a drága bolti sűritett tej?:(
a nutella más,az utánozhatatlan
ahogy a sűritett tej is mint kiderült
a nutellás süti is csak azért készült,mert nem akartam kidobni a hozzávalókat
de egyébként nutellát csak magában eszek,sütibe "nem pazarlom"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!