Szerintetek mennyi a kajapénz három felnőtt számára/hó?
Mi ketten vagyunk. Hétvégi Tesco átlagosan 25-30k, hétköznap csak kenyér, ahogy te is írod, kóla, üditő és sör... Ha így számolom akkor mondjuk havi három Tesco mondjuk legyen 75k, hétköznapi vásárlások meg úgy 20k, az 95k összesen. Bár ebben sok háztartási cucc is van. Szerintem ebből olyan 50k lehet az élelmiszer.
Az a baj, hogy ezt így elég nehéz kiszámolni, ha nem nagyon figyeled. Persze akciókra utazom, meg minden kupont kivágok, viszem a pontgyűjtőket, de igazi praktikákat csak magadnak tudsz kitalálni, mert te tudod, hogy miről tudtok lemondani, vagy megeszitek-e az olcsóbb mustárt, vagy ragaszkodtok mondjuk a Globushoz.
Szomszéd például fanatikusan vásárolja a sajátmárkás cuccokat és azzal spórol, meg karikázgat a katalógusokban. Pepsi 300, Tesco Kóla 99... Már spórolt 200 forintot.
Ez nagyon sok mindentől függ.
Mennyire válogatós a család? Mennyit esztek, hányszor? Kell-e speciális élelmiszer (cukorbeteg v. diétázik, laktózérzékeny stb). Hány napra főzöl és miket?
Mi nem költünk édességre, alkoholra, kávét, üdítőt csak akkor veszünk, ha vendég jön. Kb. 40-50 ezer a havi kaja, ebben a tisztítószerek is benne vannak. (Mosószert külön veszünk, lényegesen olcsóbban, egész évre megvan.)
Ebben az összegben benne van a "luxus" élelmiszer (Dijoni mustár) is.
Én is figyelem az akciókat, vagdosom a kuponokat, gyűjtöm a pontokat.
nálunk max.40.000.- Ft a havi kaja. Nem eszünk ócska dolgokat. Amit lehet akciósan veszek meg,de csak az alapanyagokat.
Hetente tartok egy-két főző napot,akkor nagyobb adagokat főzök és lefagyasztom. Sokkal gazdaságosabb,mint naponta főzni,és így mindennap más ételt tálalok.
Lefgyasztom a kisütött fasírozottat,nokedlit,pörköltet,sült húsokat,milánóit,paradicsomos húsgombócot,rizseshúst,kolbászos tarhonyát, tészta nélküli leveseket. Sütök kelt tésztákat,lefagyasztom és mikróban pár perc alatt felmelegítve,olyan,mintha frissen sütöttem volna.
Soha nem veszek pulykapárnácskákat és társait,készen kapható szószokat,fűszerkeverékeket. Elkészítem magam őket. Majonézt is frissen keverek.
A neten sok hasznos öütletet találhatsz,csak körül kell nézni,és amit jónak látsz,megfogadni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!