Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Hogyan kell házilag joghurtot...

Hogyan kell házilag joghurtot készíteni joghurtkészítő gép nélkül?

Figyelt kérdés
2009. jan. 27. 15:57
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Van ilyen, hogy joghurtkészítőgép? :o Még nem is hallottam róla...


Nálunk úgy megy, hogy veszünk igazi tejet (a közeli mezőgazdasági suli tangazdaságából, vagy kocsiról házi tejet). Ebbe belerakunk némi joghurtot, natúrt (mondjuk egy liter tejhez egy evőkanálnyit). Aztán a keveréket a kamrába / hűtőbe tesszük, a lényeg, hogy ne legyen túl meleg (megromlik), sem túl hideg (a joghurt baktériumai nem szeretik). Ha már megfelelő az állaga, egy keveset elturmixolunk cukorral és gyümölccsel, egy kicsit darabosra, s az egészet összekeverjük.

2009. jan. 27. 16:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Ha kefírt vagy joghurtot szeretnénk készíteni a friss tejbõl, akkor célszerû elõször felforralni, majd szobahõmérsékletre hûlése után habverõvel vagy turmixgéppel jól belekavarni egy kis doboz bolti kefír vagy joghurt tartalmát. Célszerû olyan terméket választani, ami élõ baktériumflórát tartalmaz. Tapasztalataink szerint a Danone cég termékei a legjobbak ezen a téren. A késõbbiekben célszerû mindig a korábbról megmaradt kefír (joghurt) egy részét (elég 1 dl) belekavarni a friss tejbe, az újabb adag elkészítéséhez. A tejet meleg helyre rakva 0,5-1 napon belül lezajlik az erjedés. Célszerû kisebb dobozokba tölteni elõtte (pl. fél literes joghurtos dobozokba, amiknek van mûanyag teteje), amik lezárhatók és elférnek a hûtõben.

Az aludttej csak abban különbözik a kefírtõl és a joghurttól, hogy nem fertõztük meg bizonyos baktériumokkal, amik speciális állagúvá és ízûvé teszik azt. A kész joghurtból fogyasztás elõtt készíthetünk gyümölcsjoghurtot, apróra vágott vagy ledarált befõttet, friss gyümölcsöt keverve bele cukorral, aromával, zselatinnal. Amíg nincs kész a joghurt, ne tegyük bele mindezeket, mert rontják a tejtermék állagát.

2009. jan. 27. 16:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
2009. jan. 27. 16:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. A blogcímen, amit a 3. válaszoló másolt be azt írják kell bele egy pici cukor. Fontos ez? Vagy jó cukor nélkül is?

Elkészítés után mennyi ideig őrzi meg a minőségét?

2009. jan. 27. 17:40
 5/5 anonim válasza:

Itt is vannak válaszok a kérdésre:

[link]

2010. júl. 22. 22:31
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!