Szerintem nem ciki. Megéltek azok már minden helyzetet és biztos voltak nálad sokkal bunkóbb emberek is.
2010. dec. 15. 18:02
12/126 anonim válasza:
Nem szoktam adni, sose hoztak még szart.
2010. dec. 15. 18:21
13/126 anonim válasza:
Nem ciki utalvánnyal fizetni. A borravaló pedig nem kötelező. Ha nincs pénzed, akkor ne adj. Ha a borravalóból kellene megélnie, akkor azt mondom, hogy ciki, ha nem adsz, de a futár rendes fizetést kap, a borravaló csak kiegészítés. Én szoktam adni, a párom nem.
2010. dec. 15. 18:31
14/126 anonim válasza:
Mi sose adtunk még nekik.. bár pizzát is inkább csinálunk itthon.
2010. dec. 15. 19:12
15/126 anonim válasza:
Mi soha nem adunk borravalót.
Alapból 570 a pizza és még vágjak hozzá 200 forintot? A pizza árához képest a 200 ft rengeteg.
Meg amúgy is ez a dolga.
Ezért kapja a fizetését.
Ez a borravaló is olyan mint a hálapénz: Magad sem tudod miért adod, de adod, mert "kell"...
SOkan mondják azért jár a borravaló mert gyorsan hozta, meleg, meg jó. De bocsánat ezekért a "szolgáltatásokért" magát a pizza árát adod nem???
Azért fizetsz hogy a pizza finom legyne meleg, és gyorsan kiérjen. Ezért miért kellene plusz pénzt adogatni?
2010. dec. 15. 19:56
16/126 anonim válasza:
Aki 10% borravalót is sajnál, az egyszer menjen el futárként, vagy felszolgálóként dolgozni, és próbáljon meg kijönni az alapfizetésből, ami legtöbbször a minimálbér!
Nyugaton a legtöbb országban tud adni a munkáltató egy normális fizetést, és a borravaló is benne van a számlában, így a megélhetés nem a kuncsafttól függ, de nálunk ez (sem..) tud működni.
Ha mindenki úgy gondolkodna hogy "majd mások adnak neki", meg "nehogy már én tartsam el(!)" akkor senki sem dolgozna futárként, és mehetnétek saját magatok a pizzátokért!
2010. dec. 15. 20:28
17/126 anonim válasza:
Na, mintha itt csak a pizzafutárnak lenne szar a fizetése és mindenki más csak sajnálná a lét tőle, úgy csinálsz.
2010. dec. 15. 20:31
18/126 anonim válasza:
Nem, de neki a fizetése így néz ki: Alapbér+borravaló. Szóval mindenki aki elmegy futárnak kalkulál a borravalóval is, és illik is adni, mert a pizza ára nem tartalmaz kiszállítási díjat. Nem kötelező, de szerintem elég érdekes felfogás, hogy "másnak is szar a fizetése, akkor legyen már neki is.." Tipikus magyar hozzáállás.
2010. dec. 15. 20:56
19/126 anonim válasza:
A hozzáállás nem az, hogy másnak is szar a fizetése legyen már neki is szar, hanem az, hogy ha szar a fizetésem és ha 990ért veszek egy pizzát, akkor valahogy nem esik jól rárakni még párszáz forintot, ha az a valaki, aki kihozta amúgy is kap fizetést.
2010. dec. 15. 21:05
20/126 anonim válasza:
Én is volt hogy szarul kerestem, de 100 forintot akkor is oda tudtam adni. Szerintem 100 forint jatt nem fizetés, hanem ember függő..
De akkor ne adj, ha 100 ft-on neked ilyen sok múlik, nehogy baj legyen.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!