Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mennyi vizet isztok egy nap?

Mennyi vizet isztok egy nap?

Figyelt kérdés

Lehet ez inkább az egészségbe kellene.. mindegy.

Mert én pl. csak annyit ami 2-3 bögre teához kell... Nemhogy sima vízből nem iszok meg 2 litert, de még folyadékból sem...

2010. nov. 30. 14:17
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
90%
Nekem elég változó. Napi 2 liter azért simán megvan, de ha rákattanok, van az 5-6 liter is. Főleg nyáron. Mentes ásványvizet szoktam inni, nagyon ritkán teát (csak simán, ízesítés nélkül), vagy limonádét)
2010. nov. 30. 14:25
 2/23 anonim ***** válasza:
72%

Én imádom a vizet :) Szénsavmentes ásványvizet iszom, mert errefelé rossz a csapvíz.

Egyébként évszakfüggő, hogy mennyit iszom.

Nyáron általában 6 [hat] liter körül, Télen 2-3 litert, köztes évszakokban kb 4 litert.

Egy napi mennyiséget írtam. Asszem a legtöbb, amennyit egy nap alatt megittam az 8-8ésfél liter volt =)

2010. nov. 30. 14:25
 3/23 anonim ***** válasza:
78%
2-3 liter víz és azonkívül még tea vagy 100% gyümölcslé.12/N
2010. nov. 30. 14:26
 4/23 anonim ***** válasza:
78%
De jó nektek. Mondjuk a 6-8 liter szerintem sok. Én jó, ha megiszok naponta 1 liter folyadékot.
2010. nov. 30. 14:31
 5/23 A kérdező kommentje:
Jesszus. :D Néha én is elhatározom, hogy na megiszok innentől kezdve mindennap egy üveg ásványvizet! De általában belekortyolok 1-2t aztán annyi, hetekig is iszogatom akár...xD
2010. nov. 30. 14:32
 6/23 anonim ***** válasza:
72%
Évszakfüggő is, tevékenységfüggő is nálam. Van, hogy csak napi 2-3-at, de van, hogy 4-5-6-ot is. :)
2010. nov. 30. 14:35
 7/23 anonim válasza:
100%
Rávettem magam, hogy délelőttönként (munka közben) megiszogassak 1,5 liter vizet. Nem nagy örömmel teszem, de minimum ennyi kell ahhoz, hogy ne legyen vese meg hólyagproblémám, már megjártam előtte... Ezenkívül esetleg iszok még délután is vizet vagy bármi mást, de már nem figyelem, hogy mennyit (nem sokat, amennyi jólesik). Szóval, nem iszok valami sokat, de nem esne jól, ha többet kéne. :/
2010. nov. 30. 14:40
 8/23 anonim ***** válasza:
100%
úgy vagyok mint a kérdező. kb. fél litert iszok naponta.
2010. nov. 30. 14:40
 9/23 anonim ***** válasza:
100%

Első vagyok.

Egészségtelen ilyen keveseket inni, pl. kérdező!

Régen el sem tudtam volna képzelni, h napi akár 1,5-2 l folyadékot megigyak. Soknak tűnt. Fogtam egy ásványvizes palackot, és mindenhová vittem magammal. Erőszakkal, ha kívántam, ha nem ittam belőle. Kis idő múlva már kívántam, igényelte a szervezetem. Ma már annyira hozzászoktam a rendszeres folyadékhoz, h simán megiszok több literre valót is. Azóta szebb a bőröm, nincs pattanásom, nem száraz a bőröm, nincs vesegyulladásom, rengeteget fogytam (állandó teltség érzetem van), ill. a fittségem is sokkal jobb.

2010. nov. 30. 14:55
 10/23 anonim ***** válasza:
100%

Most bemásolom ide a válaszom amit egy hasonló kérdésre adtam, a rád nem vonatkozó részeket hagyd figyelmen kívül :P :

"Azért nem vagy szomjas, mert nem iszol eleget. Halál komolyan, ehhez szokott hozzá a tested.

Tegyél az íróasztalodra egy másfél literes üveget tele vízzel, hidd el, ha ott van melletted, már szinte kínálja magát hogy igyál, aztán azon kapod magad, hogy már megint ki kéne menni megtölteni mert szomjazol (:

Velem is így volt, aztán azóta már napi 2-3 liter mindenképp megvan, nyáron akár 4,5-öt is leküldök.

Nem kell erőltetni, persze, de igyál, mert egészséges, és gyorsítja az anyagcserédet is."

2010. nov. 30. 15:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!