Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » 4800 Ft 16 napra. Mit egyek?

4800 Ft 16 napra. Mit egyek?

Figyelt kérdés
Egyetemista vagyok és közbejöttek nem várt kiadások, így 4800 Ft-om maradt 11-ig. Kölcsönkérni nem tudok kitől.
2010. nov. 24. 18:25
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
52%

Szerintem akármennyire is olcsón próbálod kihozni a kaját, nem fogsz kijönni 4800ft-ból.

Ez kb 4 főtt étel elkészítésére elég, pl húsleves (csirkefarhátból), lencsefőzelék, krumpli gombóc leves, krumplis tészta.

Ez kb 8 napra elég. És még marad még egyszer ennyi napod.

De persze attól függ mi van otthon. Ha van krumplid, hagymád, liszted, befőtted... eleve, mert maradt még ... akkor még összejöhet.

De tényleg... szüleid nem segítenek? Ha nem is pénzzel... nem mehetsz haza kajálni, vagy nem küldenek házi kosztot?

2010. nov. 24. 18:58
 12/30 anonim ***** válasza:
100%
Vegyél mindenből teszkósat: most ne azt nézd, hogy milyen gagyi, vagy nem fogadra való, valamiből ki kell húznod. Vegyél konzervételeket (van székelykáposzta, sólet, lencsefőzelék hússal..stb, 200 ft/darab kb.) ebből elleszel ebédre. Vegyél nagyon olcsó levesporokat. Egy kiló kenyérből elvagyok 1 hétig is bőven. Ennyi pénzből simán elleszel 2 hétig és még maradhat is! Én is éltem már 2000 ft-ból egy hétig úgy, hogy még cigire is költöttem belőle.
2010. nov. 24. 19:05
 13/30 anonim ***** válasza:
100%
Rizs, vajaskenyér, krumpli... Ezek a legolcsóbbak, így ki tudod húzni... Adj el valami felesleges dolgot
2010. nov. 24. 19:16
 14/30 anonim válasza:
100%

Tény hogy nem írtál részleteket, de azért így is sokan írtak segítő hsz-eket. Korántsem nehéz dolog ennyi pénzből kihúzni 16 napig (tapasztalat :))

Amit javasolni tudok:

Tescoban és Auchanban nálunk 109 Ft a kilós kenyér + 400 Ft-ért kapni a Gallicoop párizsit. Ehhez még margarin ha nincs, és akkor 5-600 Ft-ból megvan a reggeli + vacsora egy hétre.

Melegételnek lehet kapni 2-300 Ft-ért babos dolgokat.

Első körben ezeket tudom javasolni.

Amennyiben lány vagy, akkor még javaslom az egyszerűbb ételek főzését amit után +2 napig tudsz fogyasztani.

2010. nov. 24. 19:19
 15/30 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó tökéletes megoldást javasolt! Nem egyoldalú, és még főtt ételre is jut belőle, sőt, nasira:)
2010. nov. 24. 19:21
 16/30 anonim ***** válasza:
100%

sok jó választ írtak már. én csak annyival egészíteném ki, hogy a rizs a létező legjobb kaja ár-érték szempontból!

egy kg olcsó rizs 250 forint. egy-egy alkalommal megcsinálsz fél kilót az elég két napra, vagyis 1kg rizs= 4nap kaja. minden adaghoz csinálsz még egy-két tükörtojást is.

tehát: 1kg rizs=250 ft

20db tojás=600 ft

= 850ft

ebből el vagy 4-5 napig is akár és nem utolsó sorban tápláló kaja!

de a rizshez még ha veszel valami konzervet az sem utolsó és tényleg jó is.

ajánlom még a sima száraztésztát tejfölösen.

majd írd meg miket csináltál és mennyiből, valamint hogy ment :)

23f

2010. nov. 24. 19:27
 17/30 anonim ***** válasza:
55%

hát b@zdki kurv@ szar világ van itt magyarországon mikor egy egyetemista aki tanul mint az állat (ergo folyamatosan hasznos munkát végez) 4800ft-ból akar megélni fél hónapig....

Még a cigóknak a segélyből is többre telik pedig nekik nem kell az energia, hogy fenn maradjanak északa tanulni.

Szal na csak ennyit akartam kurv@ nagy szopás h ilyen körülmények vannak

2010. nov. 24. 19:29
 18/30 anonim ***** válasza:
100%
annyit tennék még hozzá hogy tescoban szokott lenni leértékelt árus rész.. ott sokszor olyan dolgokat kapsz jóval olcsóbban, amiknek amúgy semmi bajuk! én mindig ott veszek joghurtot, felvágottat (persze ha még jól néz ki!) és kis kiszerelésű kenyeret.. és olcsón kijövök
2010. nov. 24. 19:49
 19/30 anonim ***** válasza:
100%
CBA-ban szokott lenni csirkemáj fagyasztva 300 ft körül kilója, nem rossz, már vettünk, de a fél kilós is 180-200 ft/kg áron, resztelt májnak, hozzá rizs (200 ft/kg), esetleg tarhonya (fél kiló nem kerül sokba, és egy embernek 2 főzésre bőven elég 1 zacsó). Ez utóbbinak a maradékát felhasználhatod mondjuk pásztortarhonyához, az sem egy túl drága étel, viszont nagyon laktató és finom! 2-3 szem krumpli, 1-2 fej hagyma, egy kis kolbász (1000 ft alatt már egész jókat lehet kapni, és egy kis szálból még marad is) kell még hozzá, fűszerek (só, bors, pirospaprika) és egy kis olaj. És ez a mennyiség szerintem elég 2 napra. Finomabb lehet, ha veszel egy üveg lecsót (kb. 300 ft), és teszel belőle a tarhonyába 1-2 evőkanálnyit. A maradék a pásztortarhonyából megmaradt kolbásszal és 1-2 tojással felturbózva szintén laktató kaja, akár 2 napra is. Krumplifőzelék sem drága, esetleg egy kis tejföl is beleférhet a habarásba.
2010. nov. 24. 19:55
 20/30 anonim ***** válasza:
26%

"egy egyetemista aki tanul mint az állat (ergo folyamatosan hasznos munkát végez)"

jót röhögtem...

2010. nov. 24. 19:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!