Miért szeretjük annyira, ha egy étel ropog? Honnan ered ez a vonzalmunk a ropogóssághoz?
Figyelt kérdés
jan. 30. 00:57
1/8 anonim 



válasza:





Attól függ milyen ételről van szó..Mondjuk az kifejezetten nem jó ha a krumplipüré vagy a lekvár ropog.
3/8 anonim 



válasza:





a fogaknak jót tesz ha használjuk őket.
4/8 anonim 



válasza:





Ha evéskényszeres vagy, azon a terápia segít, nem az álhistorikus kérdés. Súlyos következményei lehetnek, ha mindig eszel!
5/8 anonim 



válasza:





Szeretem hallani ahogy ropog és valószínű jó a fogainak néha keményebb dolog is.
6/8 anonim 



válasza:





– amennyiben azok frissek és megfelelő állapotúak voltak. Így egy idő után a ropogás az étel frissességének jele lett.
7/8 anonim 



válasza:





A kutyám is imádja a száraz kenyérhéjat, mert ropog. (Nem ezen él, nem volna muszáj neki enni, de kéri.)
8/8 anonim válasza:
Az evolúció játszik benne szerepet. Az őskorban ha valamilyen étel ropogott (általában ugye zöldség, gyümölcs vagy bogyók) akkor az azt jelentette hogy friss és még tápanyag dús, ergo ez számított a legjobb kajának az ősember számára. Ez pedig máig nem múlt el így, ha ropog egy kaja, az agyunk automatikusan jobban fogja szeretni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!