Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » A menza általában miért lehet...

A menza általában miért lehet sokkal finomabb mint a házi koszt?

Figyelt kérdés
Ezt sosem mertem otthon elmondani, de én mindig jobban szerettem mint az otthonit. Nem is igazán finomabb, mert a házi étel is nagyon jó tud lenni. Vannak olyan ételek is amit csak a menzán ettem meg, az otthoninak teljesen más volt az állaga és az íze. Kettőt tudok most így hirtelen: zöldborsófőzelék és a paradicsomos szósz darálthús golyókkal. A menzán ezeket imádtam. A menzás borsófőzelék nagyon lágy, finom tejszínes. A húsgombóc pedig nagyon ízletes, van egy kellemes utóíze is. Meg a bolognai vagy a milánói spagetti az aminek ott más volt az íze, de az otthonit is nagyon szeretem.

tegnap 19:57
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
95%

Mert rosszul főznek otthon. Vagy egyszerűen máshogy csinálják, mert ezeket sokféleképpen meg lehet csinálni.

Nálunk a menzán a makaróni nagyon jó volt, és igazából hasonlót sehol nem ettem (Olaszországban sem). Viszont a krumplipüré egy hányinger volt, kevés krumplival és sok tejjel, inkább fojt, mindenki utálta.

Ha érdekel, kezdj el tanulni főzni, kitapasztalod.

tegnap 20:18
 2/11 anonim ***** válasza:
93%

Állítólag teljesen más az étel íze, ha nagy tételben készül.

Nálunk szinte minden finomabb volt a menzán, mint otthon.

tegnap 20:21
 3/11 anonim ***** válasza:
75%
Kérd el a menzás receptet.
tegnap 20:31
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Nyilván ez menzától függ, de azért mondok egy tippet: igaz, hogy egyik menza sem egy luxus étterem, de mégiscsak valamennyire hivatásos emberek készítik az ételt, kipróbált módszerekkel és receptekkel. Otthon pedig valaki összeüti és sikerül ahogy sikerül.

Vagy szimplán a menzán használt recept eltér az otthonitól és a menzás az, ami a te ízlésednek a megfelelőbb.

tegnap 20:39
 5/11 anonim ***** válasza:
87%
én szeretem a menzát, sokkal jobb mint bármelyik flancos étterem. Hiányzik a gyerekorombeli menza kaja. Olcsó kaják, jól elkészítve. Teljesen rendben volt minden.
tegnap 21:20
 6/11 anonim ***** válasza:
84%
Régen ehettél menzán, ha szerinted a mostani kaják finomak.
tegnap 21:21
 7/11 A kérdező kommentje:
Kb 10 éve
tegnap 22:02
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
engem is mindig azzal nyugtattak otthon hogy az azért más mert nagy tételben készül... közben felnőttem és kiderült hogy a szülőm nem ért annyira a főzéshez. mondja meg valaki hogy van valós alapja, vagy csak hitegetés volt
tegnap 22:31
 9/11 anonim ***** válasza:
90%
Hát mi azt honnan tudjuk,hogy anyád jól főzött-e?
tegnap 22:34
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Valószínűleg otthon nem főztek finoman.

Van egy két dolog ami finomabb a menzán, de nem az otthoninál.

Vagyis egyedül a paradicsomleves az ami jobb volt. Amit anyu csinált annak más íze volt. De felnőttként kiderült, hogy több fűszert rakott bele 😅

ma 07:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!