Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » A menza általában miért lehet...

A menza általában miért lehet sokkal finomabb mint a házi koszt?

Figyelt kérdés
Ezt sosem mertem otthon elmondani, de én mindig jobban szerettem mint az otthonit. Nem is igazán finomabb, mert a házi étel is nagyon jó tud lenni. Vannak olyan ételek is amit csak a menzán ettem meg, az otthoninak teljesen más volt az állaga és az íze. Kettőt tudok most így hirtelen: zöldborsófőzelék és a paradicsomos szósz darálthús golyókkal. A menzán ezeket imádtam. A menzás borsófőzelék nagyon lágy, finom tejszínes. A húsgombóc pedig nagyon ízletes, van egy kellemes utóíze is. Meg a bolognai vagy a milánói spagetti az aminek ott más volt az íze, de az otthonit is nagyon szeretem.

dec. 28. 19:57
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
Ez lehet csak a te megítélésed mert általában az otthoni mindig finomabb.
dec. 29. 08:11
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

Én már nem vagyok mai gyerek, a 70-es évek végén voltam menzás. Nekem ott semmi sem ízlett, de anyu messze átlag felett jól főzött. Szerintem viszonyítási alap kérdése is.

Lányom sem ette meg soha a menza kaját.

dec. 29. 12:28
 13/20 anonim ***** válasza:
87%

Valszeg más alapanyagot tettek bele.

Lehet tényleg volt benne tejszín, olyan arányokban, amit otthon nem fogsz reprodukálni.

Fél liter borsófőzelékhez anyukád nem vásárolt 0.4 ek tejszínt, de a menzás konyhán 300 literhez, a tejipari szerződéssel már kerülhetett.

A párom élelmiszergyárban dolgozik, nagy tételek mellett ha hozzáadnak 1-2 kiló akármit, az egy adagra lebontva minimális mennyiség lesz, de az ízén érezni.

dec. 29. 13:31
 14/20 anonim ***** válasza:
92%

Annyi a nagy helyzet, hogy sok szülő nem tud, nem akar főzni, ezért nem is készülnek finom ételek, így még jó, hogy jobb a menzás kaja.

Én pl szeretek és tudok is főzni - ismerem a menzás kosztot, hát... értem én, hogy nagy tétel, de kis erőfeszítéssel finomabb ételt készítek pl nem mócsingos húst, mert elsózott lencsefőzeléket - és társai :D

dec. 29. 13:38
 15/20 anonim ***** válasza:
88%

Anyád nem tud főzni

A menzán mindent cukroznak, igen a paradicsomlevest is. Attol meg mindsn finomabb

dec. 29. 21:23
 16/20 anonim ***** válasza:
92%

Már ami finomabb. Aki mindent cukrosan szeret annak lehet.

A menza nem mindenhol jó. Nem is tudom mikor ettem utoljára menza kaját. De azért hiányzik. Gyerekként volt jó is, rossz is.

dec. 29. 22:15
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
egy olyan részlete is lehet hogy egy háztartásban egyáltalán nem készül egy menza alapanyagú étel, én suliban kóstoltam pl. először sárgaborsót, nincs is viszonyítási alapom milyen leehtne a házi mert itt sosem volt. de ugyanilyen a főzelék témája, borsón kívül az sem készült otthon soha, nagy élményt jelentett a paradicsomos káposzta magában kenyérrel
dec. 29. 22:41
 18/20 A kérdező kommentje:
Nem azt mondom hogy az otthoni kaja rossz, hanem van néhány amit csak iskolában tudtam megenni, ott szerettem. Meg a rizst rántott hússal is nagyon szerettem suliban.
dec. 29. 22:53
 19/20 anonim ***** válasza:
76%
Ezek a menza kaják hagyományos magyar ételek amelyeket a családokban sokszor csináltak. Manapság már nem is tudnak főzni, annyira ellustultak sokan, inkább kajarendelgetés. Persze értem én, munka után kinek van ideje meg energiája rá. Meg persze már nem divat hagyományos kaját készíteni.
dec. 29. 23:41
 20/20 anonim ***** válasza:
76%
Tehát ugyanoda lyukadunk ki. Otthon nem főztek olyan jól ha a menzás kajákat jobban szeretted.
dec. 29. 23:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!