A menza általában miért lehet sokkal finomabb mint a házi koszt?
Én már nem vagyok mai gyerek, a 70-es évek végén voltam menzás. Nekem ott semmi sem ízlett, de anyu messze átlag felett jól főzött. Szerintem viszonyítási alap kérdése is.
Lányom sem ette meg soha a menza kaját.
Valszeg más alapanyagot tettek bele.
Lehet tényleg volt benne tejszín, olyan arányokban, amit otthon nem fogsz reprodukálni.
Fél liter borsófőzelékhez anyukád nem vásárolt 0.4 ek tejszínt, de a menzás konyhán 300 literhez, a tejipari szerződéssel már kerülhetett.
A párom élelmiszergyárban dolgozik, nagy tételek mellett ha hozzáadnak 1-2 kiló akármit, az egy adagra lebontva minimális mennyiség lesz, de az ízén érezni.
Annyi a nagy helyzet, hogy sok szülő nem tud, nem akar főzni, ezért nem is készülnek finom ételek, így még jó, hogy jobb a menzás kaja.
Én pl szeretek és tudok is főzni - ismerem a menzás kosztot, hát... értem én, hogy nagy tétel, de kis erőfeszítéssel finomabb ételt készítek pl nem mócsingos húst, mert elsózott lencsefőzeléket - és társai :D
Anyád nem tud főzni
A menzán mindent cukroznak, igen a paradicsomlevest is. Attol meg mindsn finomabb
Már ami finomabb. Aki mindent cukrosan szeret annak lehet.
A menza nem mindenhol jó. Nem is tudom mikor ettem utoljára menza kaját. De azért hiányzik. Gyerekként volt jó is, rossz is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!