Megkelt megformázott tészta hűtőbe éjszakára?
Reggel kirándulni indulunk a gyerekekkel, ezért bedagasztani, és megkeleszteni a tésztát nem lesz időm, ezért arra gondoltam megcsinálom ma, kikelesztem egyszer, megformázom és készen berakom a hűtőbe, hogy a második kelesztés reggelre meglegyen :) akkor meg csak ki kell venni és berakni a sütőbe, csak finomabb lenne frissen
Lesz valami baja? Nem fog túlkelni?
Én garantáltan nem reggel sütném, forrón eleve nem jó enni a kelt tésztát, ha meg megvárod, hogy lehűljön, akkor ugyanott vagy, mintha most megsütötted volna.
Másrészt ha megkeleszted, a hűtőben tovább kel és túlérett, savanykás lesz, meg az állaga sem lesz normális.
Csak akkor működnek az egész, ha a keletlen tésztát formázod, a hűtőben éjjelen át megkel, de akkor meg valószínűleg nem lesz olyan, mint a dupla kelesztéssel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!