Milyen ételt készítenétek ?
Van 2 konzerv tonhalfilém, 1 kis üveg kagyló paradicsomos szószban .
Valamilyen tésztára gondoltam de ha bármi ötlet felmerül szívesen olvasom .
Előre is köszi .
Osszekeverheted az egészet simán főtt tésztával.
Vagy a tonhalhoz adsz kapri bogyót, fokhagymát, petrezselymet, reszelt citromhéjat és egy citrom levét. Ehhez adhatsz esetleg még tejszínt, vagy kremsajtot is.
A kagylohoz adhatsz friss bazsalikomot és fokhagymát.
A kagyló konzervet piritóssal reggelire.
A tonhalból csinálhatsz több mindent.
Ha mediterán tésztát akarsz, spagettit fõzz meg, oliva olajat rá, vágott petrezselymet, fokhagymát.
Arrafelé gyakori, hogy nagyon egyszerű, 2-3 alapnayagból készült tészta ételeket esznek.
Ha mellé nem szoktak sajtot tenni az olaszok vagy a spanyolok, esetleg pirított zsemlemozsát dekorációnak.
A másik tippem hajába sült krumpli. Szép nagy krumplit mosd át, villával szúrkáld meg és kend át oaljjal. Kb 1 óra alatt puhára sül.
Ha kész, vágj rá keresztet, forgass bele vajat és sót. Erre tehetsz feltétnek majonézes tonhalat, kis csemegeuborkával, kaporral ízesítve.
Kicsit az is motoszkál bennem, hogy ez csalódás lesz a kérdezőnek ha eljut oda, hogy csinál vele valamit.
Hogy is mondjam, ezek annyira nem jó minőségű tengeri kaják. Igen, tudom ezek flancosank hatnak, de kb a konzerv májkrém meg a vagdalthús szintjére számíts.
Ezek is tartósított húsipari termékek, amik arra vannak hogy hónap végére legyen valami a szekrényben. Egyszerű, kommersz, olcsó kajának számítanak, csak egy más kultúra olcsó kajái.
Nyugodtan edd meg. És ha esetleg nem ízlik, nem benned van a hiba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!