Kovászos uborka készítésénél felforraljam a vizet és öntsem le vele az uborkákat, vagy hagyjam langyosra hűlni, vagy csak sima vizet használjak?
Figyelt kérdés
Természetesen a só az benne lenne, de ez sem tiszta hogy csak sós vizet használjak és a fűszereket külön tegyem az üvegbe, vagy együtt főzzem fel a sós-fűszeres vizet? Hogy az ízletesebb?
Roppanós uborkát szeretnék.
Azt hallottam hogy nem jó nagyon melegre tenni, elég neki a maximum 25 fok árnyékban.
Sajnos egyszer 30 fokos melegre tettem és pár nap alatt szétfőtt az uborka.
Hosszan se fogom bevágni mert csak könnyebben szétfő, szétesik.
Elég a két végét levágni.
szept. 10. 08:12
11/13 A kérdező kommentje:
Szerintem megpróbálkozom a visszahűtött vagy normál vizes, 25 fokos érleléssel.
szept. 10. 23:58
12/13 A kérdező kommentje:
Mamám úgy tette el az uborkát hogy a végeit levágta, a közepét meg egy picit megszurkálta villával!
Az se rossz! 👍
okt. 1. 09:35
13/13 A kérdező kommentje:
Szerintetek érdemes még kovászos uborkát eltenni 18-20 fokban?
Meddig hagyjam érlelni? Ugye már jócskán lehűlt a levegő!
okt. 1. 09:42
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!