Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Kovászos uborka készítésénél...

Kovászos uborka készítésénél felforraljam a vizet és öntsem le vele az uborkákat, vagy hagyjam langyosra hűlni, vagy csak sima vizet használjak?

Figyelt kérdés

Természetesen a só az benne lenne, de ez sem tiszta hogy csak sós vizet használjak és a fűszereket külön tegyem az üvegbe, vagy együtt főzzem fel a sós-fűszeres vizet? Hogy az ízletesebb?


Roppanós uborkát szeretnék.


Azt hallottam hogy nem jó nagyon melegre tenni, elég neki a maximum 25 fok árnyékban.


Sajnos egyszer 30 fokos melegre tettem és pár nap alatt szétfőtt az uborka.


Hosszan se fogom bevágni mert csak könnyebben szétfő, szétesik.


Elég a két végét levágni.



szept. 10. 08:12
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Szerintem megpróbálkozom a visszahűtött vagy normál vizes, 25 fokos érleléssel.
szept. 10. 23:58
 12/13 A kérdező kommentje:

Mamám úgy tette el az uborkát hogy a végeit levágta, a közepét meg egy picit megszurkálta villával!


Az se rossz! 👍

ma 09:35
 13/13 A kérdező kommentje:

Szerintetek érdemes még kovászos uborkát eltenni 18-20 fokban?

Meddig hagyjam érlelni? Ugye már jócskán lehűlt a levegő!

ma 09:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!