Mit tanácsoltok kovaszos uborka keszitesehez?
Figyelt kérdés
Készítettem kovászos uborkát,de behoztam kintrôl,mert a napokban nem lesz napos az idô.
Hogy tudnam erjeszteni,igaz az,hogy ha bekapcoslom a sutot,es nyitva hagyom,az segit neki?
2017. máj. 24. 10:55
1/7 anonim válasza:
Én azt tanácsolom, hogy ne parázz, rakd fényes helyre az uborkát. A sütős ötlet hülyeség, könnyen megölheted vele az eddig kialakult baktérium flórát is.
2/7 anonim válasza:
A gázra rakj egy nagy lábast, bele vizet. Megmelegíted /csak meleg legyen, ne forró/, bele a kovászos uborkás üveget. Néha ránézel, ha kihűlt a víz, alágyújtasz, hogy langyos legyen.
3/7 anonim válasza:
Nálunk most kint 21 fok van, szerintem ideális neki ez is.
Sütő, ökörség...
4/7 anonim válasza:
A kovászos uborkának NEM fényre, hanem melegre van szüksége az erjedéshez, mégpedig 20-35 fok közöttire.
5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szèpen a válaszotokat,mennek a zöldek:)
Viszont lenne még egy kérdésem,hogy állagra ès ízre teljesen jò lett,de ha pezseg az mit jelent?
2017. máj. 24. 14:42
6/7 anonim válasza:
Az nem jó jel, valami miatt megerjedt, nem a normális erjedés, hanem valami más okozhatja.Ha maga az uborka még nem csípős (ecetes, kellemetlen ) friss sós lébe tedd át, és gyorsan fogyasszátok el.
7/7 anonim válasza:
Ha ízre és állagra jó, szűrd le, és tedd a hűtőbe.
Vagyis tedd egy üvegbe, vagy dobozba az uborkát, szűrd rá a levét, és tedd a hűtőbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!