Megállt a kovászos uborkám forrása, de még nem jó (megkóstoltam). Mit csináljak? Többi lent.
Nyári kb. 35 fokban, és ha forró vízzel leöntve készítjük, akkor szokott nálam 3 nap alatt készen lenni. Ha már nincs ennyire meleg, és hideg-vizes felöntéssel készül, akkor kb. egy hét is kell.
Hagyd a helyén, jó lesz az, csak idő kell neki!
A só mennyisége nagyon lényeges!!!
Tettél bele elég sót??????
Én is mindig forró sós vízzel öntöm fel, és, ha tényleg meleg van, 3 nap alatt kész.
A múltkoriban írtak praktikákat a hűvös időre is, mert tk. csak a meleg kell az uborkának az éréshez, nem okvetlen a tűző nap. sőt az olykor árthat is, mert, ha túlzottan meleg van, esetleg meg is puhulhat.
a praktikák között olvastam, hogy melegvízzel telt fazékba állítják, és folyamatosan cserélik a kihűlt vizet melegre. Állítólag így is beérik pár nap alatt.
van, aki langyos sütőbe teszi- én ezt nem merném kipróbálni.
A másik, pedig, hogy aki dolgozik, nem tudja az uborkáját
"dédelgetni" :)
Amilyen meleg van most, biztosan sikerül a Te uborkád is, legalábbis én bízom benne :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!