20 éve minden nyáron csinálok kovászos uborkát többször is. Az utóbbi években valahogy nem sikerül, pedig mindent úgy csinálok, ahogy régen. Sós víz, kenyér, kapor, kint a napon érlelem. Mostanában a belseje szó szeint eltűnik. Az utolsó kovászolásom annyira nem sikerült, hogy a egész 5 literes üveget ki kellett dobnom. Beleszúrtam a kést, és levegő jött ki belőle, majdem csak a héja maradt meg, ami megmaradt, az is nyers volt. Egyszerűen nem értem.
Nem szoktad előtte bevágni két oldalról az uborkát?
2015. júl. 27. 11:07
Hasznos számodra ez a válasz?
2/7 anonim válasza:
Csak az lehet, hogy rossz minőségű uborkát fogtál ki.Kevés vizet kapott, sokáig tárolták, mielőtt el tudták adni, de lehet, hogy maga a fajta sem jó.
Én mindig kettétörök egyet, hogy lássam a belsejét is. ha szivacsos, vagy lyukas, vagy túl magos, akkor már nem is veszek belőle.
Érdemes meggyőződni róla, milyen állapotban van, mert sok az átverés. sajnos.
2015. júl. 27. 11:13
Hasznos számodra ez a válasz?
3/7 anonim válasza:
Ja, igen én is hosszában kétszer majdnem közepéig bevágom a szár felőli keményebb részén, így a lé jobban átjárja.
2015. júl. 27. 11:15
Hasznos számodra ez a válasz?
4/7 anonim válasza:
Most is ugyanannyi sót teszel bele, mint korábban?
Nagy uborkákat veszel, vagy apróbbakat? Én mindig kicsiket veszek, egyszer vettem nagyokat, de kissé nekem is punnyadt lett.
2015. júl. 27. 11:20
Hasznos számodra ez a válasz?
5/7 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a segítségeteket.
Nem szoktam bevágni, de régen sem vágtam be, anyukán soha nem vágja be, és neki mindig tökéletes.
Az a baj, hogy nem punnyadt a belseje, hanem egyszerűen "eltűnik" a bele.
Egyébként megpróbálom máshol venni, hátha tényleg a minősége nem jó.
2015. júl. 27. 11:27
6/7 anonim válasza:
Az is lehetséges,hogy a só erõsebb és széjjel marja.
En nyers krumplival szoktam eltenni, nagyon finom lesz vele.
2015. júl. 27. 11:44
Hasznos számodra ez a válasz?
7/7 mustafa33 válasza:
A fajtával van a probléma. Az ecetes eltevésre, csemege uborkának "nemesített" (vagy génkezelt?) fajtát nem lehet kovászolni mert szándékosan olyan enzimeket tartalmaz amik lehetetlenné teszik a baktériumos (tejsavas) erjedést.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!