Miért nem jó a kovászos uborkám?
Mindent úgy csináltam, ahogy eddig. kapor, fokhagyma, meleg sós víz, tetejére kenyér.
szerdán du. tettem el, mindig napon volt. tegnap enni szerettünk volna belőle, de éretlen, semmi kovászos íze nincs,nem is pezseg, mint , ahogy szokott.
kemény és csak sós vizes uborka íze van.
még hagyom, de mint tehetnék, hogy megforrjon rendesen.
A kenyérrel lehet a baj ? ( Spár/félbarna )
Végig napon volt kb 28 fok volt mindig.Máskor 2 nap alatt kész szokott lenni, most meg nem indul be. Még zöldek az uborkák.
Szórjak rá egy kis lisztet ?
Musztafa tökéletesen igazad lehet. A párom vette a piacon, de hát ez nem az ő hibája. (kivételesen :D)
Tényleg meg se moccant az érést illetően, pedig a kenyeret is lecseréltem rajta. meg sem sárgult, olyan zöld, mint volt.A sót átvette, kicsit a kaprot is, de kőkemény, semmi sem emlékeztet kovászos ízre.
Mindegy, ez már így marad.
Remélem ez volt az első és utolsó ilyen melléfogás.
Üdv:)
Tavaly bővebben írt valaki errről. Meg cikket is olvastam róla. Fel lehet ismerni melyik a nem jó, mert valamiben más, de sajnos nem emlékszem a fajta ismertető jeleire. De utána lehetne kutatni.
(rumosnak írt válaszod: ☺)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!