Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Miért nem jó a kovászos uborkám?

Miért nem jó a kovászos uborkám?

Figyelt kérdés

Mindent úgy csináltam, ahogy eddig. kapor, fokhagyma, meleg sós víz, tetejére kenyér.

szerdán du. tettem el, mindig napon volt. tegnap enni szerettünk volna belőle, de éretlen, semmi kovászos íze nincs,nem is pezseg, mint , ahogy szokott.

kemény és csak sós vizes uborka íze van.

még hagyom, de mint tehetnék, hogy megforrjon rendesen.

A kenyérrel lehet a baj ? ( Spár/félbarna )



2014. jún. 16. 11:20
 1/8 anonim ***** válasza:
Valószínű, hogy a kenyérben nem volt kovász.
2014. jún. 16. 11:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
Szerintem nem volt elég meleg neki.
2014. jún. 16. 11:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 A kérdező kommentje:

Végig napon volt kb 28 fok volt mindig.Máskor 2 nap alatt kész szokott lenni, most meg nem indul be. Még zöldek az uborkák.

Szórjak rá egy kis lisztet ?

2014. jún. 16. 11:51
 4/8 anonim ***** válasza:
Önts bele jó sok rumot.
2014. jún. 16. 16:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 mustafa33 ***** válasza:
Rosz uborka fajtát választottál. Van fajta amelyiket nem lehet kovászolni, mert ellenálló a penészeknek és az erjesztő baktériumoknak.
2014. jún. 17. 03:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 A kérdező kommentje:

Musztafa tökéletesen igazad lehet. A párom vette a piacon, de hát ez nem az ő hibája. (kivételesen :D)

Tényleg meg se moccant az érést illetően, pedig a kenyeret is lecseréltem rajta. meg sem sárgult, olyan zöld, mint volt.A sót átvette, kicsit a kaprot is, de kőkemény, semmi sem emlékeztet kovászos ízre.

Mindegy, ez már így marad.

Remélem ez volt az első és utolsó ilyen melléfogás.

Üdv:)

2014. jún. 17. 07:36
 7/8 A kérdező kommentje:
A rumosnak meg üzenem, egye meg ő a rumos uborkáját, hülyébb már úgy sem lesz tőle...
2014. jún. 17. 07:38
 8/8 mustafa33 ***** válasza:

Tavaly bővebben írt valaki errről. Meg cikket is olvastam róla. Fel lehet ismerni melyik a nem jó, mert valamiben más, de sajnos nem emlékszem a fajta ismertető jeleire. De utána lehetne kutatni.

(rumosnak írt válaszod: ☺)

2014. jún. 17. 21:23
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!