Mi a különbség a kovászos uborka készítése, és a fermentálása között?
Figyelt kérdés
fermentálásaug. 12. 12:21
2/5 anonim válasza:
Gyakorlatilag ugyanaz, de nem teszel rá kenyérszeletet. Tehát kovász nélkül forr ki. Napfénytől védett, egyenletes hőmérsékletű helyre teszed.
Itt a leírás és recept a fermentálásról:
4/5 anonim válasza:
A kovászolás lényegében gyors fermentálás.
Ha kovászosan készítik, a kenyér miatt hamar megindul az erjedés, az uborka (vagy káposzta) 3-4 nap alatt megsavanyodik, elkészül.
A fermentálásnál csak só kerül az uborkára/káposztára (meg füszerek, de ez csak az íze miatt, az eljárásra nincs befolyása), és 2 hét egy hónap, mire megérik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!