Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mi a különbség a kovászos...

Mi a különbség a kovászos uborka készítése, és a fermentálása között?

Figyelt kérdés
fermentálás

aug. 12. 12:21
 1/5 anonim ***** válasza:
34%
Semmi
aug. 12. 12:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
81%

Gyakorlatilag ugyanaz, de nem teszel rá kenyérszeletet. Tehát kovász nélkül forr ki. Napfénytől védett, egyenletes hőmérsékletű helyre teszed.

Itt a leírás és recept a fermentálásról:


[link]

aug. 12. 12:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
A kenyér
aug. 12. 12:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

A kovászolás lényegében gyors fermentálás.

Ha kovászosan készítik, a kenyér miatt hamar megindul az erjedés, az uborka (vagy káposzta) 3-4 nap alatt megsavanyodik, elkészül.

A fermentálásnál csak só kerül az uborkára/káposztára (meg füszerek, de ez csak az íze miatt, az eljárásra nincs befolyása), és 2 hét egy hónap, mire megérik.

aug. 12. 13:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
70%
Szinte ugyanaz kenyér nélkül.
aug. 12. 13:59
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!