A leveskockák miben mások mint a leves alaplé-k?Van egy gyanúm,az alaplevek amiket egyre több helyen lehet venni,leveskockákból készülnek,így viszont a Maggi vagy más kockák még mindig olcsóbbak mint a levesalaplé.Ízben nincs különbség,szerintem.
Nézd meg, hogy mit tartalmaznak.. rá van írva a csomagoláson és látni fogod. Kockában például sokszor van sok olyan hozzáadott anyag, ami egyáltalán nem természetes, hanem pl ízfokozó. Alaplevekben elvileg kevésbé, de szerintem irreálisan drága és ugye "romlik" is.. Annyival szerintem nem "jobb", hogy megérje azt a többletet.
De próbáld ki, hogy veszel egy alaplevet, meg oldj fel egy kockát ami talán minőségibb vízben és kóstold meg.
Ha valóban az alaplé ugyan az a leveskocka csak vízbe felvan oldva akkor persze hogy nem éri meg...
Mivel a víz ami plusz hozzá adnak cserébe sokkal drágábbért. Ahogy 1. írta.
A kocka meg amúgyis tovább eltartható és annyi helyet se foglal...
Nem venném meg egyiket sem, és elsősorban nem az összetevők miatt. Hanem mert mindnek pontosan ugyanolyan íze van. Szerintem a főzésben éppen az a jó, hogy ugyanaz az étel soha nem tud kétszer ugyanolyan ízűre sikerülni. Viszont ha mindig ugyanazt az alaplevet adom hozzá, akkor unalmas (számomra)
Különben végtelenül egyszerű alaplevet készíteni. Akár húsos, akár húsmentes.
Én többnyire csak zöldség alaplevet csinálok, kis adagokban lefagyasztom.
És a legjobb, hogy 0 ft-ba kerül, mert a kidobandó, de étkezésre alkalmas, tisztára mosott növényi részekből készül. Pl.: hagyma-, karalábé-, petrezselyem-, sárgarépa héja, karalábé levele, káposzta-, brokkoli, karfiol torzsája, spárga fás szára, petrezselyemzöld szára, paprikacsuma, gyömbérhéj, stb. Ezeket fagyasztóban gyűjtöm, ahogyan keletkeznek. Amikor összegyűlt egy lábasravaló, nyakon öntöm vízzel, só, szemesbors, friss zöldfűszer a kertből: lestyán, oregánó, zsálya, rozmaring, és kb. másfél órát gyöngyözve főzöm. Egészen sötét, aranyló lé lesz, baromi komplex ízzel, így kevés kell belőle.
A húsos esetén a fentiek, plusz valamilyen húsos csont, a sütőben körbepirítva a főzés előtt. És nyilván több a főzési idő is, 3-4 óra.
5# Ezt a "spórolásos" technikát Mézitől láttam YouTube-on.
És tényleg jó ő még a tv paprika csumáját is elrakja.
És én is pl a húsról a zsíros nyesedéket vagy a csirke szárny végét stb...
Alaplébe mind jó!
Itt nem is a költség a lényeg szerintem mert szinte hulladékból lehet alaplevet csinálni, inkább az hogy időigényes mert ahogy írtad pl húsosnál órákig főzni kell...
De az alapanyagokat csak bele kell rakni...
Oké az se sok idő.
És fél óra alatt is lehet csinálni egy zöldség levest abba meg max kockát tesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!