Hordós savanyú káposzta tetején fehér penész?
Figyelt kérdés
Ehető még? A tetején 2 kis pontban jelent meg, eltávolítottam,de ehető még így vajon? Nem fedte ott lé, valószínűleg azért jelent meg.febr. 23. 08:42
1/5 anonim válasza:
Nem ez a erjedésnek egy folyamata élesztőgomba spórái miatt van mert levegővel érintkezik teljesen rendben van.
2/5 anonim válasza:
Le kell szedni a tetejéről,alatta még jó.
3/5 anonim válasza:
A savanyú káposzta fermentálással készül, élőflórás élelmiszer, a tejsav baktériumok savanyítják, és tartósítják.
Elromlani úgy tud, hogy a tejsav baktériumoknak nem megfelelő a környezet, és azok helyett a vajsav baktériumok szaporodnak el, amit érzékelni lehet, mert a savanyú illatú tejsav baktériumokkal ellentétben a vajsav büdös "lábszagú", de az sem mérgező, csak undort keltő.
Van a kettő közötti átmeneti állapot is, amikor a savanyú káposzta savanyú, de van némi "lábszaga" - vízzel át szokták mosni, és használható.
A fehér folt tejsav baktérium telep, hasonlók vannak a kefirben, aludt tejben, a tejet a tejsav baktériumok "altatják el".
A vajsav nevében benne is van, hogy azok pl a vajban vannak jelen, és a vaj is ehető
5/5 anonim válasza:
Régen is leszedték a tetejéről, amikor a pincében fermentálták hordóban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!