Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Hordós savanyú káposzta...

Hordós savanyú káposzta tetején fehér penész?

Figyelt kérdés
Ehető még? A tetején 2 kis pontban jelent meg, eltávolítottam,de ehető még így vajon? Nem fedte ott lé, valószínűleg azért jelent meg.

febr. 23. 08:42
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem ez a erjedésnek egy folyamata élesztőgomba spórái miatt van mert levegővel érintkezik teljesen rendben van.
febr. 23. 09:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Le kell szedni a tetejéről,alatta még jó.
febr. 23. 12:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
88%

A savanyú káposzta fermentálással készül, élőflórás élelmiszer, a tejsav baktériumok savanyítják, és tartósítják.

Elromlani úgy tud, hogy a tejsav baktériumoknak nem megfelelő a környezet, és azok helyett a vajsav baktériumok szaporodnak el, amit érzékelni lehet, mert a savanyú illatú tejsav baktériumokkal ellentétben a vajsav büdös "lábszagú", de az sem mérgező, csak undort keltő.

Van a kettő közötti átmeneti állapot is, amikor a savanyú káposzta savanyú, de van némi "lábszaga" - vízzel át szokták mosni, és használható.

A fehér folt tejsav baktérium telep, hasonlók vannak a kefirben, aludt tejben, a tejet a tejsav baktériumok "altatják el".

A vajsav nevében benne is van, hogy azok pl a vajban vannak jelen, és a vaj is ehető

febr. 23. 12:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
Szőrös volt?
febr. 24. 01:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
Régen is leszedték a tetejéről, amikor a pincében fermentálták hordóban.
márc. 6. 16:02
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!