Savanyú káposztát szeretnék csinálni, de egész leveleket, nem felvágva csíkokra. Ha csak simán a levelekre szedem, és úgy rakom a lébe, az jó?
De milyen lébe?
Savanyú káposzta készítésénél sózzák,döngolik vagy tapossák a káposztát.
A levelek még illetve széttörnek.
Ha van már némi lé a káposztán egészben szokták belerakni(torzsát kivágva) de több idő kell az érésnek.
Éppen hogy nem!
A megforrázott levelek eleve nem törnek, de mindenféla döngölés nélkül is lehet savanyítani a káposztát-
A berakott, érzéssel összenyomott káposztára lanygos, sós vizet kell önteni (1 l víz, 1 ek só), illetve füszereket ízlés szerint, letakarni és szobahömérsékleten (15-20 fok) egy-két hétig várni, mire megindul az erjedés, utána hüvösre állítani.
Sok éve készítek így savanyú káposztát, vágottat is meg leveleket is, méghozzá csavaros tetejü üvegekben. Így egy-egy üveg egy fözésre elég, és soha nem puhul el, nem lesz pimpós!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!