Lila káposztából ugyanúgy lehet savanyú káposztát készíteni mint fehér káposztából?
Elvileg mindent lehet savanyítani, mert nem tiltja a törvény!
De nem véletlenül készítik fehér káposztából.
A fehérnek egy semlegesebb íze van, a lilának teljesen más karakterű az íze, az ételben mindent befog a színével, nem kifejezetten gusztusos egy tál töltött káposzta lilásfeketében, de az sem közömbös, hogy 2x annyiba kerül mint a fehér.
Valamiért idén csak lila káposztát vetettem, így csak lila káposztám van.
Az hogy hogy néz ki a ételben, az engem nem különösebben érdekel.
Inkább az hogy mennyivel lesz másabb az íze/állaga.
Tegnap csináltam egy 5literes üveggel, de annak kell még 5-6 nap hogy beérjen.
Keress egy ismerős zöldségest és cseréld el vele 1:1-ben fehérre!
Mindketten jól jártok.
Csak annyit tarts meg, amennyit dinsztelt káposztának elhasználsz.
Én ugyanúgy csinàlok belőle savanyúsàgot, igen.
Néha belekerül egy-egy kisebb fej vöröshagyma is,a forràzott, ecetes verzióba.
Egyetlen hàtrànya a színezőanyaga, eléggé meg tudja fogni a műanyag tàlakat.
A lilakáposztát úgyanúgy lehet savanyítan (sok éve szoktam készíteni), ízben értelemszerüen picit más, de egyébként semmi gond sincs vele.
Az elözö válaszolók közül valamelyiknek meg azt üzenem, hogy azért szoktak fehéret használni, mert általában abból volt több mindenfelé, azt kellett tartósítani, a lila valamivel kényesebb természtés terén, ezért drágább meg ritkább, azt inkább frissen használták fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!