Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Hogyan éri meg venni ételt?...

Hogyan éri meg venni ételt? Főzni vagx bemenni mondjuk kifőzdébe, kajáldába és onnan venni magamnak?

Figyelt kérdés
Őszintén szólva rühellek főzni... Nemsokára külön megyek és nem tudom, hogy legyen. Anyámat nézve azt látom, hogy nem mondható el, hogy jól jár, pedig semmi specifikusat nem csinál. Tészta, krumpli, hús, tejfől, tej, liszt, cukor... Semmi hamburgerhús, borda, steak, drága szószok, öntetek, kész hűtött kaják, vagy mit tudom én. Átlagos ételeket főz, tésztás, krumplis, főzelékek, gyakran csinál palacsintát. Oké két emberre velem együtt, de ha egymagamra számolom, ennyi erővel nem jobb lenne bemenni kifőzdébe, kajáldába és onnan venni valamit itthonra? Akik szoktatok ilyen helyekre járni, mit gondoltok melyik éri meg? Vagy egyre megy?
2024. jan. 2. 22:59
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
18%
A 4-esnek részben igaza van, ha munkadíjat is számolsz, akkor nem biztos, hogy olcsóbb otthon főzni. Mondjuk főzéssel töltenél napi 2 órát, inkább a munkahelyen maradsz 2 órát túlórázni és kapsz mondjuk plusz 8000 Ft-ot naponta. Ha ebben a 2 órában főznél, akkor megtakarítanál 3000 Ft-ot
2024. jan. 3. 10:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Anyagilag sokkal sokkal olcsobb fozni. Dontsd el mennyit szansz ra. Ha 60at akkor akciokat lesve olcsobb kajabol epphogy megelsz. 80nal mas picit jobban. Abbol azert ha ugyes vagy kenyelmesen kijohetsz. 100bol kb minden belefer ha magadnak fozol.

Kb 150tol van ha olcsobb kifozdekbol ebedelsz, 200bol kijon normalisan.


Amit megfontolhatnal az a mirelit cuccok. Picit dragabb mint mindent elolrol a nullarol megcsinalni de csak koret meg zoldseg kell melle. Halrud, rantott csirke, lasagne stb ma mar minden van. Pl veszel egy zacsko rantott csirket es csak beburod a sutobe azt a 2t amit aktualisan megeszel, azalatt meg kesz a rizs meg a parolt zoldseg.


Amit meg fontolj meg hogy eszed e 2-3 napig ugyanazt. Egyedul csak ugy lehet fozni, kulonben minden nap kell. Ha nalad kizart hogy ugyanazt edd akkor megeri a kifozde.


Amit meg meggondolhatsz h pl fozol szombat delelott a hetvegere meg vasarnap este hetfo kedd szerdara es akkor csak csut es pentek kell kifozdezned

2024. jan. 3. 10:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/14 anonim ***** válasza:
88%

Minden az igényektől függ...Én is leginkább kényszerből főzök.

A főzeléket azt egy 6 literes fazékban csinálom.Maximálisan kihasználva az űrtartalmát. Annál kevesebbnek nem nagyon állok neki.Aztán azzal a mennyiséggel akár 3 napig is elvagyok.Ha csak magában feltét nélkül eszem akkor két napig.Legyen mondjuk sárgaborsó főzelék.Ehhez a mennyiséghez kell 1 kiló.Az kb.600ft.Az elkészítéshez szüksége fűszerek, hagyma,só,liszt,zsiradék,víz nagyvonalúan számolva legyen plusz 300 Ft.Szerintem nincs olyan kifőzde ahol 900 forintból 2 napra elegendő ételmennyiséget be tudnál szerezni...

2024. jan. 3. 11:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/14 anonim ***** válasza:
100%
Ahogy sokan írják, attól függ hogy mit kalkulálsz bele. Pusztán anyagköltség szempontjából egyértelműen otthon főzés még úgy is, hogy benne van az energia. De ha logikusan végiggondolja valaki is egyértelmű, hogy egy kifőzdének millió dolgot ki kell termelnie a kaján, nem tudja alapanyagárban adni.
2024. jan. 3. 12:48
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!