Ti szoktatok kifőzdében enni vagy elvitelre kérni?
Nem, soha.
Nem tartom ízlésesnek vagy finomnak a kifőzdék ételeit, és a higiéniai körülményekkel se vagyok megelégedve.
Ha nincs kedvem főzni étteremből rendelünk elvitelre vagy elmegyünk enni. Pizzát szoktunk rendelni még ezen kívül.
Régen ettem egyszer-egyszer ilyen helyes, de sokkal jobban szeretem a saját főztömet, jóval olcsóbb is, otthon nyugisabban is tudok enni... Úgyhogy mindig a vacsorám volt nagy és friss, a maradékot pedig elvittem másnap.
Most mindig itthon vagyok, de megváltozott a táplálkozásom s most egy ideig elegem is van a főzésből, így ritkán főzök, akkor is igen egyszerűt (bár ez régen is így volt). Nekem tökéletes pár tojás s egy marék olajos mag is, néha azért kell valami zöldségétel...
Van azért egy egész aranyos kifőzde, ahova néha beülök a párommal, jó, nem drága (persze, drágább, mint főzni, de más, néha kell ez), de ez nagyon ritka. Néha persze rendes étterembe is megyünk, ha telik rá, de az sem feltétlenül jobb. Sosem volt bajom a kifőzdékkel.
Mekibe soha, semmiképp, én ilyen.
Nem, már a gondolattól is a hányinger fog el. A menzás kajákra emlékeztet.
Ha semmi kedvünk főzni a férjemmel, akkor kocsiba ülünk és irány az étterem, de ilyesmire nem fanyalodunk.
Nem, mert kétnaponta főzök, van hogy naponta.
Ha nem itthon akarunk enni, akkor étterem.Gyorsétterembe nem is voltunk még együtt, nem is igényeljük.
Azt meghagyom a tiniknek.
Max. kínait, amit még nem tudok elkészíteni.
De amúgy amikor van idő (heti 1-2 alkalom) akkor többféle kaját készítünk nagy adagban. Egy részét lefagyasztjuk, egy részét folyamatosan esszük.
Pl. csinálsz egy nagy adag pörköltet, majd egyik nap sült krumplival, másik nap rízzsel, aztán főtt krumplival, vagy tésztával valamilyen szósszal (pl. gomba) lehet enni. De azt is lehet, hogy veszel egy nagy adag húst, egy részét kirántod, egy részét kisütöd, egy részét levesbe főződ, és akkor van egy halom kajád, meg a másik halmot lefagyasztod.
Ezek mellett még a leves is tökéletes.
1-1 napot be lehet úgy iktatni, amikor senki nem ér rá semmire, hogy pl. egy rántotta, egy halom sajttal, ilyen-olyan (normális) felvágott, meleg szendvics és társai.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!