Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Hogyan éri meg venni ételt?...

Hogyan éri meg venni ételt? Főzni vagx bemenni mondjuk kifőzdébe, kajáldába és onnan venni magamnak?

Figyelt kérdés
Őszintén szólva rühellek főzni... Nemsokára külön megyek és nem tudom, hogy legyen. Anyámat nézve azt látom, hogy nem mondható el, hogy jól jár, pedig semmi specifikusat nem csinál. Tészta, krumpli, hús, tejfől, tej, liszt, cukor... Semmi hamburgerhús, borda, steak, drága szószok, öntetek, kész hűtött kaják, vagy mit tudom én. Átlagos ételeket főz, tésztás, krumplis, főzelékek, gyakran csinál palacsintát. Oké két emberre velem együtt, de ha egymagamra számolom, ennyi erővel nem jobb lenne bemenni kifőzdébe, kajáldába és onnan venni valamit itthonra? Akik szoktatok ilyen helyekre járni, mit gondoltok melyik éri meg? Vagy egyre megy?
jan. 2. 22:59
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
95%
A kifőzde elég drága lett. Viszont vannak nagyvárosban ebéd kiszállító cégek, az se olcsóbb, mint főzni, de azért reálisabb az ár: 1100-1500 között kapsz egy kis adag ételt. Ha nagyobb adag kell, kb. 2 ezer ft, olcsóbban kijössz a főzéssel, de sokkal nagyobb meló.
jan. 2. 23:17
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Idős rokonnak héti 1-2 alkalommal kényszerűségből hozattunk (többi nap foztunk). Én mindenképp a főzést javaslom, hacsak nem fogsz ki valami remek kifőzdét. Mi 2 fore nagyobb adagokat készítünk és fagyasztunk. Van, amit félkészen, van, amit készen fagyasztunk, ahogy adott etel megkívánja. Igy nem kell sok időt ráfordítani. Árban is a főzés jobb.
jan. 2. 23:32
 3/14 anonim ***** válasza:
90%

Sokkal sokkal olcsóbb főzni. Viszonyításnak lazacsteak krumplival es salataval (ha okosan vasarolsz) kb 1500 ft ha magadnak fozol. Ugyanennyibe kerul a kifozdeben egy lencsefozelek. Annak adagja ha magadnak fozod kb 500 ft.

Kb 3-4-szer annyiba kerul minden ha nem magadnak fozod meg. Latni fogod az arakat ha kon koltozol es hamar rajossz ugyanerre. Talan a kaja az, amin a legjobban es legnagyobbat lehet sporolni

jan. 2. 23:33
 4/14 anonim ***** válasza:
42%

Attól függ, mennyi a jövedelmed.

Ott hibázik a 3-as válaszoló, hogy csak anyagköltséggel számol és munkadíjjal nem. Természetesen olcsóbb megvenni a krumplit és kisütni magadnak, mint a Mekiben venni, csak a Mekiben sokkal gyorsabban és jobb minőségben leszállítják neked, míg te egy órát vacakolsz vele mosogatással együtt. Tehát a házi sültkrumpli valós ára a krumpli, olaj, só, víz, áram/gáz, mosogatószer, az olajsütő, a szivacs, a tányér részarányos árai + egy órányi munkadíjad.

jan. 3. 06:42
 5/14 anonim ***** válasza:
92%
Ezt nem olyan egyszerű megválaszolni, mivel nagyon különbözőek az igények. Kipróbálod a lehetőségeket és eldöntöd neked hogy jobb. Az viszont nagy igazság, hogy a kaján lehet a legtöbbet spórolni. Ezalatt nem azt értem, hogy semmit ne engedjünk meg magunknak, hanem azt, hogy ha normális koszthoz vagy szokva, akkor azt kifőzdéből megoldani nagyon költséges tud lenni. Az otthoni főzőcske pedig egy igazán időrabló tevékenység, főleg, ha még a bevásárlást is hozzáadjuk. Sok embernek nem központi téma, hogy mit és milyen minőségben egyen, mert a rendelhető készétel kényelme többet jelent, mint az, hogy minden nap valami olyan legyen a tányérján, amit élvezettel eszik. Nálunk pl nincs is elfogadható opció a menüs étkezésre, mert amit próbáltam, annak a 70 százaléka olyan, hogy nem üti meg egy normális üzemi konyha szintjét. Ahol meg jobb a minőség ott már olyan az ár, hogy havi 30 ebéd ára bőven túl van azon az összegen, amit megengedhetek magamnak egy teljes hónapra az összes étkezést figyelembe véve.
jan. 3. 07:11
 6/14 anonim ***** válasza:
70%
Manapság már olcsóbb magadnak főzni.
jan. 3. 08:12
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Azt írtad, rühelsz főzni, akkor mi a kérdés? Manapsag az előkészített lehűtött etelek választéka szélesebb, mint egy átlag magyar készít otthon a konyhájában.

Én ezen élek hosszú évek óta

jan. 3. 08:19
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Én akkor szoktam főzni magunkra (ketten vagyunk), ha mindketten itthon eszünk. Ha csak egyedül vagyunk épp, akkor mindketten inkább rendelünk vagy szendvicset eszünk, de nem főzünk. Sajnos egy emberre nem éri meg a pepecselés és ha lebontjuk mennyi a meló vele akkor jobban járunk rendeléssel/kifőzdével. 2 főnél viszont már megéri a főzés, hiszen kb ugyanannyi idő és energia mintha egy emberre készítenénk az ételt.
jan. 3. 08:35
 9/14 anonim ***** válasza:
77%
Szegényeknek főzni éri meg, gazdagoknak főzetni.
jan. 3. 09:09
 10/14 anonim ***** válasza:
83%

"Manapság már olcsóbb magadnak főzni."

Mikor nem volt nagyságrendekkel olcsóbb Te agyalágyult?!? :D :D :D

jan. 3. 09:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!