Szerintetek veszélyes nagy őzlábgombát gyűjteni és megenni?
Annyira jellegzetes.
Nem tudom, van e valami, amivel össze lehetne téveszteni.
Szia!
A tesóm rendszeresen szed őzlábat, régen mindig bevizsgáltatta, addig én is mindig ettem belőle, de mostanában már ő is erre hivatkozik, hogy nem lehet semmivel összekeverni, így vizsgálat nélkül eszik, eddig semmi bajuk nem volt, mondjuk tényleg elég jellegzetes gomba, szerintem nem lehet gond, de én biztos-ami-biztos alapon elvinném bevizsgáltatni.
Szia!
Én sem enném meg, nem bízok csak a bevizsgáltakban!
Épp nemrég írtam le valakinek, hogy azért alaposan nézd meg, mert az őzláb gombának is van enyhén mérgező változata!
Úgy tudod megállapítani, hogy meg vágod kicsit a tönkjét, és ha halvány rózsaszínes levet ereszt, akkor az a mérgező változat!
22/L
Szia!
A 3. válaszoló a piruló őzlábról beszél, azt tovább kell sütni (gombavizsgáló mondta), egyébként hasmenést okozhat, tehát az még csak az enyhén mérgező gombák közé tartozik.
Igen éppen azt írtam én is, hogy enyhén mérgező!
És igen a Piruló, az az!:)
Apum tesójának középfokú gombafelismerő végzettsége is van, ő mondta, csak nem jutott eszembe a neve!
De azt is mondta,hogy hiába csak hasmenés és hasonlók, azért ő nem kísérletezne vele.
Szedjetek nyugodtan,max vigyétek el bevizsgálóhoz,ha nem bíztok benne.
Nekem párom,és a családja is eléggé értenek a gombákhoz,én megbízok bennük.
A piruló őzlábat meg lehet enni,kutya bajod nem lesz tőle(tapasztalat),viszont sok mérgező fajta van. A nagyot nemigen lehet összekeverni,de ha másikat szedsz,vizsgáltasd be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!