Miért veszélyes a klónozott állat húsából készült étel?
1 nem klónozott állatok, hanem klónozott állatok utódai
2 kib*szott nagy kamu az egész
3 ha nem kamu, akkor is kis logikával rájössz, hogyha az eredeti birka húsát megemésztetted, akkor a klónbirkát azonos genetikai állománnyal is képes vagy megemészteni
4 nap mint nap eszel egy bizonyos klónozott gyümölcsöt (BANÁN) azt mégse rísz itt, hogy bajod lenne
Te utolsó...én nem "rívok" egyáltalán...
És most h utód vagy maga a klónozott állat húsa az teljesen mindegy...a kérdés az volt hogy MIÉRT veszélyes(ha veszélyes)?
Vagy gyengébbek kedvéért... miért tiltják?
Nem veszélyes. Klónozott növényeket év ezredek óta fogyasztunk gond nélkül (amikor pl letörsz egy ágat valamiről, kigyökerezteted, elülteted, na az már klónozásnak tekinthető), genetikai szempontból klónozott állatot sem jár nagyobb kockázattal megenni.
Tulajdonképpen ez hiszti, amit a média kelt. Mégha génmódosításról lenne szó, lehetne is ok kétségekre, de klónozásnál...
Egyébként ahogy az első írta, a klónozás még mindíg baromi drága. Lefogadom, hogy a háttérben az embrió-osztás nevű módszer áll, ami mondjuk nem is igazi klónozás. Ez bevett gyakorlat, az embriót 8 sejtes állapotban szétvágják, így 8 potenciális utódot kapnak. Ez hasonló, mint az egypetéjű ikrek esetében, csak ott természetes módon "válik ketté" az embrió. (érdemes megjegyezni, hogy az egypetéjű ikrek sem valami beteges mutánsok, ennyit a klónozás veszélyességéről).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!