Miért érzem úgy, hogy az automaták nem nagyon fognak működni?
Idézet a cikkből
"Mi, hétköznapi vásárlók akkor jövünk ki nullára, ha minden palackot összegyűjtünk és visszaváltunk. Amit nem viszünk vissza, azzal veszíthetünk, egyben a MOHU ezt a pénzt megnyeri. Részben ez a vissza nem váltott palack finanszírozza a rendszert.
A palackokat automatákban lehet majd visszaváltani."
Miért érzem úgy, hogy az automaták nem nagyon fognak működni? Ha mindenki visszaváltja, akkor a MOHU finanszirozása nagyrészt elveszik, tehát a MOHU-nak az az érdeke, hogy a palackok NE legyenek visszaváltva, tehát, hogy az automaták NE működjenek.
(Bocsánat, ha rossz kategóriába tettem, innivalók palackjairól van szó, és nem volt jobb ötletem)
Lehet sokan nem viszik vissza de aki rászorul majd összeszedi.
Amíg váltottàk a sörös dobozt mindig eltűnt előlünk.
"Mert tipikus magyar vagy, aki minden változásra fúj és mindenbe konspirációt akar látni, hogy különlegesnek érezhesse magát. A fotelzsenik országában mindenki mindent jóelőre megszagért és megígér, hogy aztán a valóságban a nagy semmi legyen a fogadkozásokból."
Igen, mert tipikus magyar vagyok, aki elkeseredetten tapasztalja, hogy bármelyik jegykiadó automata 50%-os eséllyel működik, hogy az egyéb automatákról ne is beszéljünk. Ebben az esetben, ahol az automata üzemeltetőjének az az érdeke, hogy az emberek ne váltsák vissza, vagy minél kevesebbet a palackokból, ott nagy valószínűséggel gyakran "elromlik" majd és "sajnos csak jövő héten lesz alkatrész". Ne felejtsd el, hogy abban az országban élünk, ahol a sógor-koma-barát-volt osztálytárs stb. építhet "vendégfogadót", amiben 8 év óta egyetlen vendég sem járt a családtagokon kívül. Ahol épülhet 40 cm magas "kilátó". Ahol épülhet fák nélkül "lombkorona néző" izéééééé. És lehet sorolni ezer és ezer hasonló tényt.
A sótartós mondatodat nem értem. Tényleg. Miért vinne bárki is sótartót magával, és hova menne vele? Tényleg nem értem, bocsánat, de nem vagyok facebook-használó, ha onnan kellene tudnom.
Mindenkinek köszönöm a válaszát.
TUDOM, hogy külföldön jobban működik a környezetvédelem, lásd osztrákokat, németeket, vagy a magyarok által gyűlölt Belgiumot.
(Még az USA-ban is működik: barátnőm Sacramentoban él, szerinte Kaliforniában súlyra veszik vissza a palackokat, az aluminium dobozokat, a fém konzervdobozokat és az üvegeket is, persze szét kell válogatni az anyagától függően.)
És nagyon drukkolok, hogy Magyarországon, ahol begyűjtjük az összes mérgező anyagot kibocsájtó külföldi cégeket, nálunk is legyen végre valami a környezetvédelem címszó alatt, ne csak az üres címszó. De őszintén szólva nagyon keserű vagyok... :(
Minden bevásárláskor beteszed egy nagy táskába/bevásárló dobozba - vagy havi egyszer autóval viszed vissza az egészet. Söt akár naponta is el lehet vinni szatyorban az elözö napi adagot, akkor megvan a zsebpénzed aznapra.
Ha valaki akarja, meg tudja oldani, és az 50 Ft éppen arra való, hogy nem a szemétbe dobják az emberek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!