Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Miért érzem úgy, hogy az...

Miért érzem úgy, hogy az automaták nem nagyon fognak működni?

Figyelt kérdés

[link]

Idézet a cikkből

"Mi, hétköznapi vásárlók akkor jövünk ki nullára, ha minden palackot összegyűjtünk és visszaváltunk. Amit nem viszünk vissza, azzal veszíthetünk, egyben a MOHU ezt a pénzt megnyeri. Részben ez a vissza nem váltott palack finanszírozza a rendszert.

A palackokat automatákban lehet majd visszaváltani."

Miért érzem úgy, hogy az automaták nem nagyon fognak működni? Ha mindenki visszaváltja, akkor a MOHU finanszirozása nagyrészt elveszik, tehát a MOHU-nak az az érdeke, hogy a palackok NE legyenek visszaváltva, tehát, hogy az automaták NE működjenek.

(Bocsánat, ha rossz kategóriába tettem, innivalók palackjairól van szó, és nem volt jobb ötletem)

2023. okt. 12. 21:39
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
91%
Sokan nem fogják visszavinni. Azt hiszem, ahol nem működik az automata, ott kézi beváltást kell biztosítani. De csak a 4000 főnél nagyobb településeken lesz automata? Mintha valami ilyesmit hallottam volna.
2023. okt. 12. 22:25
 2/21 anonim ***** válasza:
4%
Jól érzed. Ez egy bujtatott adóemelés nem környezetvédelem!
2023. okt. 12. 22:25
 3/21 anonim ***** válasza:
93%
EU ötlet, így akkor sincs mit tenni, ha nem működik. Én azért remélem, hogy javít majd valamennyit a hulladékhelyzeten
2023. okt. 12. 22:43
 4/21 anonim ***** válasza:
82%

Érdekes módon tőlünk nyugatabbra (meg északabbra és délebbre) már sok évtizede működik a dolog és senkinek nem derogál. A balti államokban 3 év alatt elérték a célnak kitűzött 90%-os visszaváltási arányt.

"Miért érzem úgy, hogy az automaták nem nagyon fognak működni? "

Mert tipikus magyar vagy, aki minden változásra fúj és mindenbe konspirációt akar látni, hogy különlegesnek érezhesse magát. A fotelzsenik országában mindenki mindent jóelőre megszagért és megígér, hogy aztán a valóságban a nagy semmi legyen a fogadkozásokból.

Gondolom a gyerek azóta is otthonról hordja magával a sószórót, ahogy azt oly sokan és dühösen megígértétek pár éve.

2023. okt. 13. 00:59
 5/21 anonim ***** válasza:
95%
Én nyugatabbra élek már szerencsére és itt sokan vissza viszik a palackokat fémdobozokat stb mert megéri utána meg le vásárolják.
2023. okt. 13. 06:51
 6/21 anonim ***** válasza:
25%
Hosszútávon a MOHU úgyis mínuszban lesz, a magyarok leleményesek, biztos ki lesz játszva az automata. A német rendszert is magyarok játszották ki, bár az faék egyszerűségű, a magyar talán ennél biztosabb lesz, de tuti megoldják. A mobiljegy rendszert is azonnal kijátszották, bár azóta sokat javult, de még mindig van benne kiskapu. Ha más nem a boltos nem fogja beütni a kasszába eleve a terméket, így a betéti díj se megy be a rendszerbe, de kimegy miután visszaváltják. Illetve ott vannak az áruautomaták amik nem tudják lekezelni a betéti díjat, ha be is építik a termék árába, azt nem fogja elkülönítve gyűjteni erre a célra. Ha csak üdítőt árul a gép még ok, mert a számlálóból visszaszorozzák, de ami sokmindent árul ott már szívás.
2023. okt. 13. 07:49
 7/21 anonim ***** válasza:
70%
Nyugaton MÜKÖDIK a rendszer, de TERMÉSZETESEN Magyarorországon CSAK AZÉRT SEM fogják csinálni az emberek - mert ök mindenkinél okosabbak!
2023. okt. 13. 08:06
 8/21 anonim ***** válasza:
100%

Igaz, amit leírtál, látok is benne rációt, de vannak törvények, amik felülírják a konspirációs elméleteket, és ez is egy ilyen. Ha az automata nem működik, akkor más módon KELL biztosítani a visszaváltást.

Hamarabb el tudom képzelni azt, hogy az automata nem fog működni, és a vásárlónak azért az 50 Ft-ért nem lesz kedve pl. egy Lidl-ben azzal görcsölni, hogy a flakonjaival felkeressen egy dolgozót, aki majd szúrós szemmel megcsuklatja az édesanyját. Azért a Lidl-t hoztam fel példának, mert ott rendszeresen előfordult korábban is, hogy elromlott az automata vagy elakadt egy flakon, vagy megtelt a hely, ahová gyűjtik a flakonokat, és senki nem volt, aki elpakolja. Most az egyik üzletben beszereltek még 1 automatát a másik mellé, de ha a gyűjtőhelyiség méretét nem növelik, ugyanannyit fog érni 2 is.

Én inkább abban látom a problémát, hogy a kukába kidobált flakonokat még nagyobb előszeretettel fogják kiszedegetni a kukázó hajléktalanok/cgányok. Ezelőtt is feltörték azért a pár forintért a kukatárolókat, így meg örülök, ha nem vernek meg, amíg viszem vissza a flakonokat.

2023. okt. 13. 08:37
 9/21 anonim ***** válasza:
81%
Inkább az lesz a baj szerintem, hogy nem összetaposott palackokkal nyitástól számítva kb 2-3 óra alatt meg fog telni. Délután már nem fog beleférni semmi…
2023. okt. 13. 10:51
 10/21 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó: ez máshol (nyugatabbra!) úgy müködik, hogy az automata a NEM összetaposott flakonokat veszi be - mert csak így tudja ellenörizni, hogy tényleg az és nem más müanyag szemét -, és amga az automata préseli össze.
2023. okt. 13. 11:05
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!