Miért érzem úgy, hogy az automaták nem nagyon fognak működni?
Idézet a cikkből
"Mi, hétköznapi vásárlók akkor jövünk ki nullára, ha minden palackot összegyűjtünk és visszaváltunk. Amit nem viszünk vissza, azzal veszíthetünk, egyben a MOHU ezt a pénzt megnyeri. Részben ez a vissza nem váltott palack finanszírozza a rendszert.
A palackokat automatákban lehet majd visszaváltani."
Miért érzem úgy, hogy az automaták nem nagyon fognak működni? Ha mindenki visszaváltja, akkor a MOHU finanszirozása nagyrészt elveszik, tehát a MOHU-nak az az érdeke, hogy a palackok NE legyenek visszaváltva, tehát, hogy az automaták NE működjenek.
(Bocsánat, ha rossz kategóriába tettem, innivalók palackjairól van szó, és nem volt jobb ötletem)
Érdekes módon tőlünk nyugatabbra (meg északabbra és délebbre) már sok évtizede működik a dolog és senkinek nem derogál. A balti államokban 3 év alatt elérték a célnak kitűzött 90%-os visszaváltási arányt.
"Miért érzem úgy, hogy az automaták nem nagyon fognak működni? "
Mert tipikus magyar vagy, aki minden változásra fúj és mindenbe konspirációt akar látni, hogy különlegesnek érezhesse magát. A fotelzsenik országában mindenki mindent jóelőre megszagért és megígér, hogy aztán a valóságban a nagy semmi legyen a fogadkozásokból.
Gondolom a gyerek azóta is otthonról hordja magával a sószórót, ahogy azt oly sokan és dühösen megígértétek pár éve.
Igaz, amit leírtál, látok is benne rációt, de vannak törvények, amik felülírják a konspirációs elméleteket, és ez is egy ilyen. Ha az automata nem működik, akkor más módon KELL biztosítani a visszaváltást.
Hamarabb el tudom képzelni azt, hogy az automata nem fog működni, és a vásárlónak azért az 50 Ft-ért nem lesz kedve pl. egy Lidl-ben azzal görcsölni, hogy a flakonjaival felkeressen egy dolgozót, aki majd szúrós szemmel megcsuklatja az édesanyját. Azért a Lidl-t hoztam fel példának, mert ott rendszeresen előfordult korábban is, hogy elromlott az automata vagy elakadt egy flakon, vagy megtelt a hely, ahová gyűjtik a flakonokat, és senki nem volt, aki elpakolja. Most az egyik üzletben beszereltek még 1 automatát a másik mellé, de ha a gyűjtőhelyiség méretét nem növelik, ugyanannyit fog érni 2 is.
Én inkább abban látom a problémát, hogy a kukába kidobált flakonokat még nagyobb előszeretettel fogják kiszedegetni a kukázó hajléktalanok/cgányok. Ezelőtt is feltörték azért a pár forintért a kukatárolókat, így meg örülök, ha nem vernek meg, amíg viszem vissza a flakonokat.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!