Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Régi befőttel, kompóttal mit...

Addika kérdése:

Régi befőttel, kompóttal mit lehet kezdeni?

Figyelt kérdés
Van sok és nem tudom hová öntsem. Trágyára, komposztra jó?

2023. máj. 18. 17:04
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Megromlott?
2023. máj. 18. 17:14
 2/8 A kérdező kommentje:
Nem, csak már több évesek.
2023. máj. 18. 17:16
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Attól, hogy több évesek, még semmi bajuk, a legértelmesebb, ha megeszitek, kidobni egyhén szólva is pazarlás és teljesen értelmetlen dolog.
2023. máj. 18. 17:29
 4/8 anonim ***** válasza:
90%
Komposztra nem ajánlják kidobni. Részben azért nem, mert ha van benne tartósítószer (szalicil, benzoát), az elöli a komposztban levő lebontó mikroszervezeteket. Másrészt általában a főtt, tehát a saját lebontó enzimjeiket natív formában már nem tartalmazó, valamikor élő eredetű élelmiszerek rendkívül lassan bomlanak le.
2023. máj. 18. 17:49
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
ha jo meg akkor meg kell enni
2023. máj. 18. 17:55
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Edd meg vagy ha nem akarod, add oda valakinek, aki örül neki.
2023. máj. 18. 19:06
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Én legutóbb például egy, a feleségem által kidobásra szánt, szemre rendben lévőnek látszó többéves birsbefőttet főztem össze egy üveg gyengébb minőségű bolti sárgabaracklekvárral, némi kukoricakeményítővel, valamicske citromlével és egy csipetnyi kardamonnal ízesítve. Különlegesen finom és jó illatú, kissé zselés állagú csemege lett belőle; ami még a feleségemnek is ízlett. ;-)
2023. máj. 18. 22:07
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Készíts belőle gyümölcslevest.
2023. máj. 18. 23:09

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!