Füstölés előtt mennyi ideig kell sóban állnia a húsnak?





Attól is függ, hogy milyen/mekkora darab húsokról van szó, illetve, hogy csak sózni fogod, vagy még pácolod is. Ja, és hogy mennyire szeretitek sósan.
Nálam viszonylag vékony húsok (nyelv, oldalas, karaj) 10 napig álltak a sóban, majd felöntöttem a páclével, amiben még egy hetet álltak.
Ezután 3x lett alágyújtva a füstölőben. Jók lettek.





Nálunk két,két és fél hét.
Szalonna plusz sonka.Nsponta forgatva locsolva





Attól függ.........
Száraz sózás esetén:
Vékony húsok (pl. csirkemell, vékony szelet húsok): 6-12 óra.
Közepesen vastag húsok (pl. sertéskaraj, csontos húsok): 1-3 nap.
Nagyobb darabok (pl. sonka, szalonna): 4-9 nap vagy akár több, vastagságtól függően.
Nedves sós lé esetén:
Kisebb darabok (pl. hal, csirke): 4-12 óra.
Közepes darabok (pl. sertéshús): 1-4 nap.
Nagy darabok (pl. sonka, marhahús): 8-15 nap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!