Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Füstölés előtt mennyi ideig...

Füstölés előtt mennyi ideig kell sóban állnia a húsnak?

Figyelt kérdés
jan. 12. 06:54
 1/3 anonim ***** válasza:

Attól is függ, hogy milyen/mekkora darab húsokról van szó, illetve, hogy csak sózni fogod, vagy még pácolod is. Ja, és hogy mennyire szeretitek sósan.

Nálam viszonylag vékony húsok (nyelv, oldalas, karaj) 10 napig álltak a sóban, majd felöntöttem a páclével, amiben még egy hetet álltak.

Ezután 3x lett alágyújtva a füstölőben. Jók lettek.

jan. 12. 07:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:

Nálunk két,két és fél hét.

Szalonna plusz sonka.Nsponta forgatva locsolva

jan. 12. 08:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:

Attól függ.........


Száraz sózás esetén:


Vékony húsok (pl. csirkemell, vékony szelet húsok): 6-12 óra.

Közepesen vastag húsok (pl. sertéskaraj, csontos húsok): 1-3 nap.

Nagyobb darabok (pl. sonka, szalonna): 4-9 nap vagy akár több, vastagságtól függően.


Nedves sós lé esetén:


Kisebb darabok (pl. hal, csirke): 4-12 óra.

Közepes darabok (pl. sertéshús): 1-4 nap.

Nagy darabok (pl. sonka, marhahús): 8-15 nap.

jan. 14. 17:24
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!