Magyarországon miért annyira igénytelenek az emberek, hogy olcsó, minőségtelen vackokat isznak és esznek az emberek?
Mert ezt tudják megfizetni, erre nem gondoltál? Lehet, hogy ő is enne lazacot párolt zöldséggel és nasinak eperrel, de ha csak paprikás krumplira van pénze hulladék virslivel, akkor azt fogja enni. És nem fogja felzabálni a lakáshitelre szánt pénzét.
Az természetesen más, ha telik neki cigire, műkörömre, stb, és emellett eszi a szemetet; de erre csak azt tudom gondolni, hogy neki ez a prioritás.
Egyrészt: manapság mindenki egészséghuszár és mindenki dietetikusnak hiszi magát. Úgyhogy kérlek fejtsd ki, hogy most épp a tojás és tejre érted az egészségtelent vagy alapvetően a gyenge minőségű élelmiszerre (például a 20% hústartalmú sonkára). Mert nyilván ha az előbbi akkor sokak szerint (és szerintem is) a te elveiddel van a baj. Ha az utóbbi akkor ténylegesen el lehet gondolkodni a problémákon.
Másrészt: a fizetések nem mindig megfelelően a minőségi élelmiszerekre.
Harmadrészt: erős túlfogyasztás van és sokan előtérbe helyezik a mennyiséget a minőségnél. Őszintén szólva: amíg kolis voltam gimibe és egyetemen addig én is ezt csináltam, mert az éltetett, hogy jól lakjak és nem az, hogy valóban jó is legyen az étel.
Kellett egy bizonyos egzitencia, hogy rájöjjek, hogy az étel bizonyos mértékét szolgáltatja csak a boldogságnak és a minőség előrébb való mostmár számomra mint a mennyiség. Ez az én életemben manapság annyit jelent, hogy ugyanannyit költök mint régebb csak kisebb mennyiséget veszek - és láss csodát: ugyanúgy élek és virulok, sőt alultáplált sem vagyok. De ahhoz, hogy rájöjjön erre az ember, túl kell legyen pár dolgon. Van akinek sosem jön el ez a pillanat, és nem is szabad ezért senkit lenézni, mert más anyagi és életkörülmények közül jött.
Nézd már meg, hogy pl az USA-ban miket esznek-isznak az emberek.
Az nem vitás, hogy egészségtelenek a táplálkozási szokások, de ez globális jelenség, nem magyar sajátosság, mi legfeljebb a hagyományosan zsíros, fűszeres étkezéssel még rá is segítünk.
Erre lett kondicionálva a magyar társadalom hogy szart egyen, és elégedjen is meg azzal, az átlagnak ne legyen különleges igénye. Szüleinket is így nevelték, és ők is párizsis kenyérrel etettek minket. Van aki megakadt azon a szinten, van aki meg nem. Én már kiskoromban sem értettem hogy ha volt pénze szüleimnek, meg kertjük is ahol termelhettek volna amit akartak, akkor miért a leghulladékabb feldolgozott élelmiszereket vették, gyümölcsöt zöldséget szinte sose. Erre volt igényük. Meg a szőlőt csinálni, mert abból lett bor meg pálinka. Nekik.
Szerencsére már javult vmivel a tendencia az egészségtudatosabb irányba a fiatalok körében de szerintem az átlag magyar felnőtt szerintem ma is fehérkenyéren párizsin, kolbászon és vmi olcsó üditőn él.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!