Miben más az olcsó-drága, és a minőségtelen-minőségi ital?
A minőségi pl whisky, vodka, bor kevesebb adalékot és jobb alapanyagokat tartalmaz, ízre is finomabb mint az olcsó pancsok.
Általánosságban egy alkoholos ital annál erősebb másnaposságot okoz, minél több benne a szín és íz. Tehát az alcopopok, a színes likőrök, koktélok után erősebb fej- és hasfájásod lehet, mint ha tiszta vodkát vagy pálinkát ittál volna ugyanakkora mennyiségben. Ja és ne keverd a piákat, lehetőleg egyfélét igyál egész este. Néha igyál meg egy nagy pohár vizet menet közben, az is segít hogy másnap ne legyél rosszul.
Szóval akkor a drágább piát valóban csak az vezsi aki érdekel az íz élmény. Hát nekem ezért nem éri meg. Akkor legalább lenne jobb érzés a bebaszás, dehát a sörben lévő alkohol az ugyanaz ami a pálinkában is van. Azért tettem fel a kérdést mert azért reménykedtem hogy még is van valami lényeges különbség amiért érdemes a drágábbat vásárolni.
A minőségi alkoholos ital, nem jelent sokat. (Szerintem)
Megszédülsz ha autó kipufogógázt szívsz ... de ugyanúgy megszédülsz ha oxigén túltengésed van (csak a példa kedvéért írtam).
Tehat mind a ketto esetben megszedulsz, csak az elso alkalomban a karos hatasok miatt, a masik esetben pedig a tulzastol :) Nagyjabol ez a kulonbseg az olcso es a minosegi ital kozott is.
Elsősorban az élvezeti értékük különbözik, vagyis a jobbak egyszerűen finomabbak, kellemesebbek.
Röviditalokban általában NEM lesz több adalékanyag attól, hogy olcsóbbak (kivéve persze az eleve aromából összepancsolt kommersz szeszt, de azt nem hívják whiskynek, pálinkának, stb.), mert konkrét párlatfajtákban eleve alig engedélyeznek bármiféle adalékot, ráadásul ezek a kimondottan drágákban is jellemzőek. (Pl. az érlelt rumokat rumokat szokás össze-vissza ízesíteni, de az nem ár kérdése, megteszik a húszezres Zacapával is.)
Hogy másnaposabb leszel az olcsóbbtól, hát az nagyon függ az italfajtától és egyéntől (megszokástól) is. Bor-sör-pálinka esetén jellemző, egyéb rövideknél sokkal kevésbé. Aki pl. olcsóbb whiskytől/vodkától másnaposabb, annak lehet, hogy a fogyasztási szokásait kéne átértékelnie.
Hogy a színesebb/ízesebb italtól vagy násnaposabb, az meg egy igen fapados általánosítás, eredetileg egy olyan kísérlet nyomán terjedt el, ami ezt így nem támasztja alá. Statisztikai szinten van benne némi igazság, de egyáltalán nem ökölszabály.
#5
Azt mondjuk furcsálom, hogy egy étteremben házinak hazudják a pálinkát, ez ugyanis jövedéki adócsalás és nagyon komolyan büntetnek miatta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!