Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mennyit költötök egy hónapban...

Mennyit költötök egy hónapban ételre/bevásárlásra? Többi lent.

Figyelt kérdés

Főleg azok válasza érdekelne akik egyedül laknak akár kollégiumban, akár albiban/saját lakásban/házban, vagy esetleg párok.

Amiatt érdekelne, mert jelenleg külföldön tanulok és kb. egy hónapja élek itt és Februárban elkezdtem vezetni az összes kiadásom, illetve külön összeszámoltam, hogy mennyi ment el kajára illetve általánosabban bevásárlásra, mert az egy tágabb fogalom és nyilván nem csak ételt vesz az ember.

Családom kérdeztem, de ők nem vezetik, többen vannak, bonyolult stb. Tehát nem túl reprezentatív:D

Nem trollkérdés, tényleg érdekel.

2023. márc. 3. 16:52
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
86%
Kb 70-110 ezer forint 1 főre
2023. márc. 3. 17:05
 2/11 anonim ***** válasza:
72%

Szintén külföldön tanulok, Nyugat-európában, egyedül élek.

Rendszeres nyílvántartást vezetek a kiadásaimról.

2023. FEBRUÁRjában ez nálam:

- Non-food dolgok (pl. tanszerek, kozmetikumok, háztartási dolgok, esetleg ruhák): 105 euro

- Food (tehát az étel amit a boltban megveszek és elkészítem): 138 euro

- Éttermes kiadások: 18 euro

Ételre olyan 100 euro körül szoktam költeni, ha nagyon otthon főzök mindent és olcsó ételeket (értsd főleg tésztás dolgok, rizses stir-fryok és kevés hús) akkor 100 euro alatt is kijövök.

Amúgy javaslom, hogy te is mindent track-elj, és figyelj oda mire költessz.

Ha lehet otthon főzz, ne vegyél feldolgozott ételeket, ha teheted válassz jó minőségű dolgokat, étkezz egészségesen.

2023. márc. 3. 17:28
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Kb 120 ezer 2 főre.
2023. márc. 3. 17:29
 4/11 A kérdező kommentje:

Igen így csinálom, majdnem mindent felírok (volt hogy nagy rohanásban vettem egy péksütit meg egy vizet, masfel eur, szoval van h 1-2 ilyen aprosag kimarad, de mindent vezetek)

Illetve itt főzök a koleszban magamra, simán elvagyok ugyanazzal a főétellel 2-3-4 napig, reggeli/vacsi nekem hidegkaja (otthon is). Eszem sok zöldséget, gyümölcsöt, igyekszem egészségesen kajálni.

Étterembe eddig csak akkor voltak ha meglátogatott 1x anyum, akkor azt ő fizette.

Voltam parszor szórakozni, stb bar azt én külön írom.

Plusz mivel most költöztem sok olyan dolgot vettem amit nem kell minden egyes alkalommal megvenni (pl.:tisztítószer, amit hosszabb ideig használok ugye).

Na és a lényeg, hogy meglepődtem, hogy szerintem nagyon jól jöttem ki összességében. Úgy, hogy azért volt benne 1-2 impulzos dolog stb. Ausztria amúgy.

2023. márc. 3. 17:34
 5/11 anonim ***** válasza:
88%

Nálunk főzés van 2 főre, változatos, egészséges, finom.

Havi 100eFt a maximum, amit étkezésre költünk kettőnkre, pedig egyikünk nem kisevő.

Nem is tudnánk ebben tévedni, mert elkülönítve van a kaja pénz.

2023. márc. 3. 17:59
 6/11 anonim ***** válasza:
88%

Nem mindegy, hogy hol van az a a"külföld", ahol élsz, mert nagyon mások az árak.

Németországban egyetemistaként napi 7 Euro a maximum, amit kiadok kajára meg alapcuccokra (mosószer, tusfürdö, Wc papír, stb)

2023. márc. 3. 18:38
 7/11 A kérdező kommentje:
Írtam is, hogy Ausztria.
2023. márc. 3. 19:16
 8/11 A kérdező kommentje:
De nem fukarkodok, nem éhezem. Megnézem az árakat, összehasonlítom, de azt Magyarországon is. Semmit nem csinálok másképp.
2023. márc. 3. 19:16
 9/11 anonim ***** válasza:
88%

Bo 65-67 ezer

Minden kajat magamra fozok, rengeteg friss zoldseggel, gyumolccsel, egeszseges alapanyagokkal

2023. márc. 3. 21:25
 10/11 anonim válasza:
100%
Nekem kb havi 110 ezer, rendelek is, néha étterem, ebbe nincs semmi más, csak étel.
2023. márc. 5. 19:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!