Pác lébe, sós lébe hány hetet legyen a sonka, szalonna?
Figyelt kérdés
2023. jan. 12. 19:30
1/4 anonim válasza:
Sonka, szalonna először nem lében van hanem sós fűszerben. Amikor levet ereszt akkor ezt leöntöd róla, szükség szerint teszel rá újra fűszert, sót, így veszíti el a nedvességtartalmát a hús és a szalonna, valamint nem felejted el forgatni sem. Sózás legalább egy hete után jöhet a páclevezés ha szeretnétek páclevezni.
2/4 A kérdező kommentje:
Teljesen jó, hogy a kérdésre kaptam választ!
Szóval, nálunk csak sózva vannak disznóvágás napján, majd nem lepucolva róluk a só pár nap mulva sós víz van rájuk öntve.
Nincs ingyombingyom boltban kapható moslék páclé stb. keverve.
10liter vízhez 80deka só. Csupán arra voltam kíváncsi, hogy ki, mennyi ideig hagyja "ázni"
2023. jan. 12. 20:44
3/4 anonim válasza:
Ne haragudj, de itt olyan tájékozatlanság van sokszor...
Nálunk másfél hét a páclében állás, és a sonkát mindig csontozzuk még sózás előtt.
4/4 Béla211 válasza:
Álltalában max 2 hét. De ha nagyon nagy a szallona akkor 3 hét.
Sonka csontal együtt 5-6 hétig itt is nem mindegy, hogy mekkora a sonkád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!