Mi az oka, hogy nem fogja a füst a kolbászt, szalonnát?
Disznóvágás után már a kolbászt is nehezen tudtuk felfüstöltetni, de kétszer annyi idő alatt végül sikerült. Hetek múlva, miután sóban, majd páclében naponta forgattuk a szalonnát (a sonka mérete miatt még áll), elvittük a füstölőbe, de négy nap múlva kétségbeesetten hívtak, hogy ugyanolyan sápadt a hús, mint amikor odavittük. 30 éve foglalkoznak ezzel, mindenki másét és a sajátjukat is sikerült felfüstölni, de a miénket nem. Ők még nem találkoztak ilyennel és a neten sem találok semmit. Van valakinek ötlete mi lehet a gond?
Előre is köszönöm!
Mitől volt végül?
Talán nem volt leszárítva? Páclébe mennyit volt?
A sonkát máshová vittük füstöltetni, és olyan lett, amilyennek lennie kell.
A szalonna füst szagú, de sápadt, kinézetre mintha nem történt volna semmi.
Ha jól emlékszem 4-5 hétig volt sóban forgatva, 1 hétig páclében, úgy tudom füstölés előtt egy napig volt lógatva.
A különbség annyi volt, hogy a szalonna hideg, a sonka meleg füstben lett készítve. Úgy tűnik utóbbi eredményesebb.
Köszönöm 4-esnek, hogy komolyan vette a kérdést!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!