Hogyan kell helyesen megrakni a tábortüzet, hogy parazsat kapjunk?
Figyelt kérdés
Szeretnénk a kertben sütögetni, de nem jöttünk rá, hogyan kell fölépíteni a rakást hogy mikor leégnek a fadarabok, ne csak korom és hamu maradjon, hanem parázs. Tűzben ugyebár nem lehet ételt sütni, a hamu fölé meg hiába tartjuk a nyársakat. Mi a szabály, taktika?2017. júl. 12. 15:15
1/5 anonim válasza:
Hát mi akáccal szoktuk csinálni. Fegyővel vagy vékony ágakkal csinálsz kis tüzet. Aztán folyamatosan növeled a rárakott fa vastagságát. 5-6 centinél vastagabbat nem szoktunk rárakni hogy elégjen rendesen. Nem nagy kunszt.
2/5 anonim válasza:
Parázs a vastag fából lesz.
Tehát nem a megrakás a lényeg, hanem az, hogyha már jól ég a tűz, akkor minél vastagabb száraz fát rakjatok rá.
Ha az leég, abból lesz a jó parázs.
3/5 anonim válasza:
Keményfából legyen, az a lényeg. Tölgy, bükk, akác, ilyesmi.
4/5 anonim válasza:
Nagyon jó az akác...de nem tartós a parazsa.
5/5 anonim válasza:
Gyakorlás, türelem és mindenképpen száraz fa. Fogalmam sincs mit rontotok el, anno az indiánok se járkáltam hasított bükkfa rönkökkel, azt dobták rá amit találtak. (és száraz volt, hogy ne szálljon a vízgőz, magával ragadva a kormot.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!